Eğitim

e-Devlet Üzerinden Üniversite Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Öğrencilerin kazandıkları üniversitelere gitmeden kayıt işlemlerini tamamlamaları e-Kayıt sistemi ile sağlanıyor. Öğrenciler bazı özel üniversiteler ve devlet üniversitelerine e-Kayıt üzerinden okul kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

Öğrenciler bu sistem üzerinden kayıtlarını 3 aşamada soruları yanıtlamak sureti ile gerçekleştireceklerdir. e-Devlet üzerinden alınan üniversite E Kayıt işlemi hakkında adım adım işlem detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR?

İlk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılacak. e-Devlet şifreniz bulunmuyorsa PTT şubelerinden temin edilebilecek. e-Devlet üzerinden üniversite e-Kayıt sistem girişine de imkan tanınacak. Adaylar belirtilen adımları izlediklerinde e-Kayıt işlemlerini kolaylıkla yapabileceklerdir.

e-Kayıt sisteminden yararlanmak isteyen adayların e-Devlet sisteminde cep telefonu ve e-postanın tanımlı olması gerekiyor. Bunun ardından sistemde hata mesajı görebilirsiniz. Bu hata mesajları ile karşılaştığınızda işleminizi gerçekleştiremeyeceksiniz. e-Kayıt sistemine ilk girişte kayıt yaptırabileceğiniz okulların listesi ile karşılaşacaksınız. Tüm devlet üniversitelerine(Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hariç) ve vakıf üniversitelerine elektronik kayıt yapabilirsiniz. Okulunuzu seçip ‘devam et’ düğmesine basarak sonraki aşamaya geçeceksiniz. 

Burada ise gerekli bilgilerin tümünün eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Daha sonra okudum anladım kısmına ‘evet’ yazıp ‘başvur’ düğmesine basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.