Eğitim

e- MESEM Semineri Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 18 Nisan 2016 tarihinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklamada e – MESEM seminerinin yapıldığı belirtildi. Seminerde e – MESEM hakkında bilgiler verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklama şöyle; 

Genel Müdürlüğümüze bağlı mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan 115 Yöneticiye yönelik; çıraklık eğitimi, SGK işlemleri, e-MESEM, denklik semineri 11-15 Nisan 2016 tarihleri arasında Ayvalık/Balıkesir Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilmiştir.
Programın son günü Genel Müdürümüz Sayın Ali Rıza ALTUNEL kapanış konuşmasında çıraklık eğitiminin sanayi sektöründe ara işgücü elemanı yetiştirilmesi konusundaki önemini belirtmiş, bu eğitim ve işlemlerin Genel Müdürlüğümüz adına yürüten Mesleki Eğitim Merkezi yöneticilerine vatandaşın önceliğimiz olduğunu ve işletmeler ile koordineli bir şekilde çözüm odaklı çalışmaların yürütülmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Eğitim süresince illerden gelen yöneticilere Yaygın Mesleki Eğitim Daire Başkanı Şaban CENGİZ ve e-MESEM sisteminden sorumlu teknik ekip tarafından sistemin kullanılmasına yönelik eğitim içerikleri ile sistemin kullanımına yönelik çözümler anlatılmıştır.

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar kapsamında; Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki BAŞYEMENİCİ, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat ABDULHAKİMOĞULLARI, Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan ULUSAN ve  İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz ORTA tarafından sunumlar yapılmıştır.

 Kamupersoneli.net