Eğitim

E-Müfredata Geçişte Sıkıntılar Var

MEB, yeni uygulamaya koyduğu e-müfredat yazılım projesiyle ders programları, yıllık plan ve zümre toplantı tutanaklarını sistem üzerinden kayıt altına almaya başlamıştı. Daha önce pilot il ve ilçelerde uygulanan projeyle ilgili tüm illerde idareci ve öğretmenler e-müfredata giriş yapmaya başladı. Bu haberimizde e-müfredatta yaşanan sıkıntıları aktaracağız. 

E-müfredat Ertelensin Talebi

Türk Eğitim Sen, e-müfredatın ertelenmesiyle ilgili olarak MEB’e başvuru yaptı. Sistemin altyapısı kuruluna kadar uygulamanın ertelenmesi talep edildi. 

Kamupersoneli.net DEĞERLENDİRMESİ: E-müfredatla ilgili okullarda hareketlilik devam ediyor. İdareci ve öğretmenler herhangi bir hizmet içi eğitim almadan modülü kullanmaya başladılar ancak modülü henüz kullanamayanlar vardır. Yıl sonuna kadar tüm okullar e-müfredata geçmek için serbest bırakılmalıdır. Zaten zümreler geçmişe dönük olarak sisteme girilebilmektedir. İsteyen okullar yine eskisi gibi zümrelerini yapabilmelidir, İsteyen okullar da sisteme alışma amacıyla yeni sisteme geçebilmelidir. Yaz seminer döneminde EBA üzerinden tüm öğretmenlere 1-2 gün e-müfredat semineri verilip söz konusu uygulamaya 2018-2019 eğitim yılında sistemli başlatılması faydalı olacaktır. 

Yine E-müfredat modülünde öğretmenler yıllık plan da yapacaklardır ancak uygulama 2018 Eylül’de başlayacaktır. Sistemde onaylanmış bir zümre olmadan yıllık plan yapmak da mümkün değildir. Yıllık planların haftalık kazanımlarının seçilerek yıllık planlar oluşturulacaktır ancak 38 haftalık kazanımları işaretlemek ve kayıt etmek öğretmenlerin zamanını alacaktır. Bir iş yükü oluşacaktır. Sonuç olarak tüm derslerde birbirine benzer yıllık planlar ortaya çıkacaktır ancak yüz binlerce öğretmen yıllık plan için özel bir zaman ayırmak durumunda kalacaktır. MEB, sistemde derslerin yıllık planlarını haftalık olarak hazırlayıp sisteme yüklemelidir, öğretmenler de onaylayarak çıktı alarak plana göre hareket edebilmelidir. Elbette MEB’in hazırladığı merkezi yıllık planda değişiklikler yapmak isteyenlere de imkan verilecektir. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. ne zaman özümüze uygun bir müfredata kavuşacağız? i̇lkokul kitaplarında birçok defa maneviyatımızdan, milli şuurdan uzak metin yazı resimlere şahit olduk. buyurun bir tane daha meb yayınları özel eğitim uygulama merkezi (okulu) kitabı ve boyama bölümünde haç resmi var körpe dimağlara daha fazla yer yapsın diye boyama ile beyinlerde iz bırakılmaya çalışılıyor. geleceğimizin teminatı çocuklarımızın milli manevi değerlerimizle okumasını istiyoruz