Eğitim

E-Okul Giriş – E-Okul Üzerinden Takdir-Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

2015-2016 Eğitim-Öğretm yılı 17 Haziran günü sona eriyor. Öğrenciler tarafınadn en çok araştırılan konulardan biri de e-okul bilgilendirme sistemi ve Takdir-Teşekkür Belgesi Hesaplama uygulamaları nasıl kullanılır. Bizde bu konuyu sizler için araştırdık.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının bitmesi ile birlikte en az öğrenciler kadar veliler de karne heyecanı yaşıyor. Bütün sene boyunca çalışmaların ödülü olarak beklenen karne ile derslerdeki başarılarını ve durumlarını görebilecekler. Artık E-okul not sistemiyle öğrenciler karne gününü beklemeden takdir veya teşekkür alıp almadıklarının bilgisi alabiliyorlar.

Takdir ve Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

E-okul Bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra ders notlarınıza erişmeniz halinde takdir ve teşekkür alıp almadığınız konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Öğrencilerin belge alabilmek için hiçbir dersten zayıf (0-1) almamış olması gerekiyor. Derslerin puan ortalamasının ve karne notunun 70,00 ile 84,99 arasında olması teşekkür belgesini almak için yeterli. Takdir belgesi için ise puan ortalamasının 85,00 ve üzerinde olması gerekiyor. Her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç ağırlıklı ders notudur.

E-okul İşlemleri

E-okul sistemine giriş yapmak için ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Sonrasında T.C kimlik numaranız ve öğrenci kimlik numaranızı girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-okul sistemi üzerinden bütün ders bilgilerini, devamsızlıkları ve sınav notlarını görebilirsiniz.