Eğitim

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nasıl Yapılır?

e-Okul veli bilgilendirme sistemine nasış giriş yapılır e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır Kamupersoneli.net’de

e-Okul sistemi  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitim öğretim sisteminde veli ve öğrencilerin işlemlerini kolaylaştırmak için hazırlanmış bir sistemdir. e-Okul sistemi 2007 senesinin başında (ocak)  kamuoyunun kullanımına açılmıştır. e-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin ve velilerin eğitim sistemi hakkında alabilecekleri bilgilere doğrudan ulaşabilmelerini sağlayan bir uygulamadır.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile Neler Öğrenilebilir ? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul veli bilgilendirme sistemi ile  öğrencilerin okul hayatını kapsayan bilgiler bütünü bulunur. Öğrencilerin devamsızlık bilgiler, öğrencinin sınav ve proje bilgilerinin yanı sıra öğrencinin not bilgileri ve daha fazlası e-Okul ile öğrenilebilir.

e-okul öğrencinin okulu hakkındaki her türlü duyuru ve bilgilendirmeyi yapan bir sistemdir.Veliler öğrencinin okul numarası ve giriş şifresiyle birlikte giriş yaptıkları takdirde, velisi oldukları öğrencinin her türlü bilgisine sistemden ulaşabilir. 

e-Okul devamsızlık bilgileri nasıl öğrenilir?

e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra , sol tarafta bulunan panelde devamsızlık bilgileri linkine tıklayarak öğrencinin devamsızlık durumununu öğrenebilir. Öğrencinin özürlü ve özürsüz devamsızlık bilgileri detaylı biçimde e-Okul Veli bilgilendirme sisteminde bulunur.

e-Okul Not Bilgisi Nasıl Öğrenilir? 

Sisteme giriş yapan veli yine devamsızlık bilgilerinin bulunduğu sol panelde devamsızlık bilgilerinin hemen altında bulunan not bilgisi linkine tıklyarak öğrencinin dönem içerisinde aldığı notları görebilmektedir.

e-Okul sınav ve proje bilgileri nasıl öğreniliyor?

Öğrencinin okul numarası ve şfiresiyle giriş yapan veli sistemde duyurular bölümünde bulunan sınav bilgileri başlıklı linke tıklayarak öğrenciye ait o yıl ki dönem ödevi ve projeler hakkında bilgilere ulaşabilmektedir.

e-Okul’a giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

http://e-okul.meb.gov.tr