Eğitim

EBA Nedir?

Eba Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kaliteli içerikleri bulabileceğiniz bir elektronik içerik merkezi ve sosyal platformdur. Öğretmenler , öğrenciler ve eğitime önem veren herkes için tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içerisinde bir çok modül bulunur. Bu modüller öğrencilerin , öğretmenlerin ve eğitim gönüllülerinin işlerini kolaylaştırır , öğrenim süresini kısaltır. EBA içerisindeki video modülü en popüler ve kullanımı en güzel modüllerden birisidir.

EBA Video Modülü Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın harika modüllerinden birisi olan video modulü ile bir çok dersin videolu anlatımlarını görebilirsiniz. Ayrıca yabancı içerikleri alt yazılı olarak izleyebilirsiniz. Yine Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içerisinde sosyal sorumluluk projeleri yapsamında yapılan videolardan tutun, kişisel gelişim videolarına, çizgi filmlerden , belgesellere kadar bir çok video içeriği bulunur. 
EBA’nın tüm modülleri kullanıcı odaklı tasarlanmıştır.

EBA e-Kitap Modülü Nedir?

En beğenilen modüllerden birisi de e-kitap modülüdür.Eğitim Bilişim Ağı‘nda bulunan e-kitap modülü sayesinde ders kitaplarını e-kitap (PDF) halinde tabletinizden okuyabilir yada akıllı tahtanıza indirebilirsiniz. elektronik kitaplar dünyada basılı kitapların yerini yavaş yavaş almaya başladı. 1000’lerce kitabı tek bir elektronik aygıta yükleyebilme fikri bile insanı cezbediyor. Kitap taşıma derdi olmadan bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Eğitim Bilişim Ağı sayfasına eba.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net