Eğitim

EBA şifresini unutanlar! EBA şifresi nasıl alınır?

EBA üzerinden uzaktan eğitim dersleri verilmeye devam ediliyor. Şifresini unutanlar, EBA girişinin nasıl olacağını araştırıyor. EBA şifresini değiştirmek mümkün. Basit bir işlem sonrasında EBA şifresi değiştirilerek, yeni şifre oluşturulabiliyor.  

EBA ŞİFRESİNİ DEĞİŞTİRME

EBA şifresini unutanlar ya da değiştirmek isteyenler, ilk olarak “EBA Giriş” ekranına gelmeleri gerekiyor. Buradan EBA yolunu izleyerek, karşınıza çıkacak sayfada “Şifremi Unuttum” kısmına tıklamanız gerekiyor. Linke tıkladığınız zaman, TC kimlik numarası girilmelidir. Daha sonra şifrenin unutulduğu zaman kullanılacak doğrulama yöntemi tercih edilmelidir. Doğrulama yönteminde:

E-Posta tercih edildiyse: Sisteme kayıtlı olan “E-posta adresinin” kullanılması gerekiyor. Güncel e-posta adresini girerek, “Gönder” tuşuna basın. Eğer güncel olarak kullanılan “E-Posta adresi” yoksa veli ya da öğretmen aracılığıyla tek kullanımlık şifre alınarak, yeniden EBA şifresi oluşturulabilir. E-postaya gelen doğrulama kodunu kullanarak, yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

Cep telefonu tercih edildiyse: Sisteme kayıtlı olan “Cep telefonu” numarası girilmelidir. Telefon numarası girildikten sonra “Gönder” tuşuna basarak, doğrulama koduna ulaşabilirsiniz. Doğrulama kodunu sisteme girerek, yeni şifrenize kısa süre içerisinde kavuşabilirsiniz.

EBA şifresini unutanlar! EBA şifresi nasıl alınır?

ÖĞRENCİLER EBAYA NASIL GİRİŞ YAPABİLİR?

23 Mart’ta öğrenciler, uzaktan öğretim ile eğitime başladı. Öğrenciler EBA’ya giriş yaparak, sınıfının derslerine görmeye devam edebilir. EBA sistemine şu şekilde giriş yapılmaktadır:

“EBA Giriş” ekranına öğrenci olarak gelinir.

EBA yolu izlenerek, “EBA Giriş” ekranına yönlendirilir. (Öğrenci eğer Açık Öğretim öğrencisiyse, Açık Öğretim yolu izlenmelidir)

ÖĞRETMENLER EBAYA NASIL GİRİŞ YAPABİLİR?

Öğretmenler, 23 Mart tarihinden itibaren, sistem üzerinden uzaktan eğitim vermeye başladı. Öğretmenler de EBA sistemini kullanarak, öğrencilerine ders anlatmaya devam ediyor. E-Devlet bilgileriyle sisteme giriş yapabilen öğretmenler, aynı zamanda MEBBİS sistemini kullanarak da giriş yapabiliyor.