Eğitim

Ege Üniversitesi Bakanlığın Desteği İle Yenilenecek

Ege Üniversitesi’nin yenilenmesine dair ilk adım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından atıldı. Murat Kurum çeşitli etkinlikler kapsamında bulunmak üzere gittiği İzmir’de Ege Üniversitesini ziyaret etti. 

Burada bir toplantıya katılan Murat Kurum daha sonra açıklamalarda bulundu. Ege Üniversitesi’nin yenilenmesine dair planları kamuoyu ile paylaşan Murat Kurum’un konuya ilişkin açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

EGE ÜNİVERSİTESİ YENİLENİYOR

Murat Kurum, Ege Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen toplantı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında üniversitelerin bilimi ve ülkenin milli değerlerini gelecek nesillere aktaranlar olduğunu söyledi. 

Ege Üniversitesi’nin yenileceğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuya ilişkin ise şu bilgileri verdi. 

“Ege Üniversitesinin dünya üniversitesi olma yolunda çalışmaların bakanlık olarak destekçisiyiz. Bu projede üniversitenin bilim, kültür ve sanat faaliyetlerini arttırabilmek adına bir protokol yapacağız. Burada hazineye ait atıl arazilerde projeler hayata geçireceğiz. Hastaneleri, amfileri yenileyeceğiz. Hocalarımızın daha iyi eğitim verebilmesi adına ne gerekiyorsa yapacağız. Bu sayede üniversitenin, dünya üniversitesi olma yolunda alt yapısını hazırlamış olacağız. Biz, gelişmişlik seviyesi olarak dünyanın en büyük 190 ekonomisi arasına girmek istiyorsak, bilgiyi yurt dışına göndermememiz gerekiyor.

Gezi ile başladık 15 Temmuz’da milletimiz bir oldu iktidarımıza her noktada güvendi. Biz de bu nedenle protokolü bir çok önemsiyoruz. Bu protokol çerçevesinde üniversitenin ihtiyaçlarını giderecek inşaat çalışmalarına başlayacağız. Master plan çerçevesinde etaplar halinde inşaat çalışmaları başlayacak”

Kamupersoneli.net – ANKARA