Eğitim

Eğitim Bir Sen Başkanı Ali Yalçın: Mülakatla Atamaya Karşıyız

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Bir-Sen’e bir ziyaret gerçekleştirdiler. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında eğitim, eğitimciler ve atamalara ilişkin konular görüşüldü. 

Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bazı açıklamalarda bulundu.  

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN ELEŞTİRİ

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın söz konusu görüşmenin ardından yapmış olduğu açıklamalarına öğretmenlere yönelik uygulanması gündemde olan performans değerlendirmesi konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu uygulamanın sakıncalı olduğunu vurgulayan Ali Yalçın bu uygulamanın öğretmenin otoritesini sarsacağını söyledi. 

Öğretmen değerlendirmek uygulamasının gündemden kaldırılması adına bir kampanya başlatacaklarını ifade eden Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Genel yetkili sendika olarak, eğitime ve eğitim çalışanlarına zarar veren, iş barışını bozan, haksızlığa neden olan, vicdanları yaralayan her adımın, uygulamanın karşısında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Öğretmen performans değerlendirmesine başından beri itiraz ettik; böyle bir uygulamanın eğitimcilerin otoritesini sarsacağını, öğrencinin öğretmene parmak sallamasına yol açacağını, öğretmenlik mesleğinin itibarını ortadan kaldıracağını söyleyegeldik. Şimdi de dilekçe kampanyası başlatarak performans değerlendirmesinin gündemden çıkarılmasını istiyoruz”

‘MÜLAKATA KARŞIYIZ’

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında ayrıca çok sayıda öğretmen adayı tarafından eleştirilen ve kaldırılması yönünde talep bulunan mülakat sistemine ilişkin degörüş bildirdi. 

Ali Yalçın mülakat sisteminin hakkaniyetli olmadığını vurguladığı konuşmasında adil bir atama sistemi talebinde bulundu. 

“Biz farklı istihdam şekillerine de vicdanları yaralayan, hakkaniyetli olmayan mülakatla atamaya da karşıyız. Adil, hakkaniyetli, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre bir istihdam modelinin hayata geçirilmesinden yanayız.”

ŞİDDET YASASINDA DÜZENLEME YAPILMALI

Eğitim Bir Sen Başkanı Yalçın konuşmasında ayrıca son dönemlerde artan öğretmene şiddet olaylarına da değindi. 

Eğitimciye şiddetin, bir mesleğin yıpranması değil, bir milletin geleceğinin yok edilmesidir diyen Ali Yalçın toplumsal bir yara haline gelen şiddet, eğitim-öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir, açıklamasında bulundu. Şiddet olaylarına başvuranların en ağır cezaları almaları gerektiğini ifade eden Ali Yalçın konu ile ilgili mücadelenin devam edeceğini açıkladı. 

“Yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek öğretmen performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi, şiddete karşı yasal düzenleme yapılması, mülakatla sözleşmeli öğretmen atamasından vazgeçilmesi, eğitim yönetiminde liyakat temelli bir kariyer sisteminin kurulması için çabamız devam edecektir”

Kamupersoneli.net – ANKARA