Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Yalçın'dan Öğretmen Performans Değerlendirmesine Eleştiri

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın öğretmen performans uygulamasına yönelik eleştirilerini yineliyor. 

Söz konusu uygulamaya yönelik daha önceden de açıklamalarda bulunan Ali Yalçın katıldığı açılış etkinliği kapsamında konuya dair açıklamalarda bulundu ve taslağın kaldırılmasına ilişkin imza kampanyası hakkında bilgi verdi. 

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİNE ELEŞTİRİ

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerden farklı olduğunu vurguladı. 

Öğretmen performans değerlendirmesi sistemi ile öğretmenlik mesleğinin yıpranacağını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Yalçın taslağın geri çekilmesini talep ett. 

“Öğretmenlik farklı bir meslektir. Öğretmenlik, disiplin ve kariyer mesleğidir. Öğrenci ile öğretmen arasında sevgi ve saygıya dayanan bir iletişim vardır. Öğretmen aynı zamanda rol modeldir. Bu denge ve iletişim bozulursa, iş kontrolden çıkar”

”İŞİN ÇİVİSİNİN ÇIKTIĞININ GÖSTERGESİDİR”

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın öğretmen performans değerlendirme taslağına ilişkin açıklamalarında bu taslağın kim tarafından ortaya atıldığını merak edildiğini söyledi. 

Öğrencinin öğretmene not vermesinin öğretmen otoritesine zarar vereceğini söyleyen Ali Yalçın bu taslağın eğitime zarar vereceğini ifade etti. 

Eğer öğrenciyi öğretmen karşısında parmak sallayacak hale getirirseniz, ‘Hadi çıkarın not kağıtlarını, öğretmene not veriyoruz’ deyip işin suyunu çıkaracak noktaya sürüklerseniz, milletimizin de eğitim geleceğini de dinamitlersiniz”

ŞİDDET OLAYLARI

Konuşmasında öğretmenlere yönelik düzenlenen şiddet olaylarında da değinen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bakanlığın personellerine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

“Her defasında istisnai bir durum olmasını arzu ettiğimiz ama giderek artan ve sıradanlaşan şiddet olaylarının, çocuklarımıza insan sevgisi, güzel ahlak ve erdemlere yönelik değerler kazandıracağımız eğitim kurumlarında yaşanıyor olması esef, ibret ve hüzün vericidir. Şiddetin tasvip edilir bir yanı yoktur. Sorun, günübirlik önlemlerle geçiştirilemeyecek kadar ciddidir. Bakanlık, bu tür olayları seyretmekle yetinmek yerine kalıcı tedbirler almalı, çalışanlarına sahip çıkmalı, onları korumalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA