Eğitim

Eğitim İş Sendikası'ndan MEB'e il içi ve il dışı yer değiştirmelere ilişkin uyarı geldi!

Eğitim İş Sendikası tarafından açıklama yayınlandı. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’na bağlı okullarda il içi ve il dışı yer değiştirmelerinde yapılan yanlışlıklardan bahsedildi. Ayrıca Eğitim İş Sendikası MEB’i uyararak il dışı atamalarda kontenjanların artırılması gerektiği de belirtildi. 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası tarafından resmi internet sitesinde yapılan duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim İş tarafından defalarca yazılı ve sözlü olarak uyarılmasına rağmen yer değiştirme konusunda yanlışta ısrar ettiğine dikkat çekildi.

MEB tarafından aynı sisteme devam edildiği vurgulanan açıklamada, daha önce Eğitim İş tarafından dile getirilen il içi yer değiştirmelerde sıra tayininin geri gelmesi, emeklilikten boşalacak kadroların kullanılabilmesi, yönetici görevlendirmelerinin erken yapılarak bu sayede boşalacak kadroların yer değiştirmede kullanılabilmesi, il dışı yer değiştirmede yine aynı süreç sonunda açılabilecek kadroların açılması gibi hususlar hatırlatıldı.

Eğitim İş Sendikası'ndan MEB'e il içi ve il dışı yer değiştirmelere ilişkin uyarı geldi!

Bu nedenle on binlerce öğretmenin il içinde yer değiştiremediğini ve birkaç ay sonra emeklilikten veya yöneticilikten kadroların boşalacak olmasına rağmen bu öğretmenlerin yararlanamayacağı belirtildi. Aynı şekilde il dışında da kısıtlı kontenjanın açıldığı, tüm kadroların sisteme yansıtılmadığı ve öğretmenlerin hüsrana uğradığı vurgulandı. Diğer yandan, zorunlu hizmet bölgesinde yıllardır çalışmakta olan zorunlu hizmeti tamamlamış öğretmenlerin beklentilerinin başka bir döneme bırakılmakta olduğuna işaret edildi.

Kontenjanların arttırılması gerektiği belirtildi

Eğitim İş Sendikası söz konusu hatırlatmaları ve önerileri yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nı tekrar uyararak en azından il dışı atamalarda kontenjanların artırılması gerektiğini belirtti. Açık kontenjanların ve emeklilikten boşalacak muhtemel kadroların sisteme yansıtılması gerektiğine işaret eden Eğitim İş, yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin hakkını gasp edercesine gösterilen yaklaşımdan vazgeçilmesi gerektiğini duyurdu.