Eğitim

Eğitim ve Öğretimde Yeni Dönem: Ders Saati Az, Teneffüs Çok Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açıklayacağı eğitimin geleceğiyle alakalı olarak hedefleri ve yaklaşımları içeren “2023 Eğitim Vizyonu” kapsamında Yeni Şafak Gazetesi detaylara ulaştı.

Bakan Ziya Selçuk’un göreve gelmesiyle beraber 2019- 2023 Strateji Eğitim Planı tamamlandı. Planın 23 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılacağı açıklandı.

Söz konusu vizyon planı içerisinde ilk olarak öğrenciler sınav merkezli ezber eğitimlerinden uzak “kavrama” ile “keşfetme” modellerine geçecekler.

Diğer yandan yeni dönem içerisinde müfredat, öğrenciye sadece bilgi vermekten ziyade yeteneklerini keşfedecek temel becerileri ile özgüven sahibi olması amaçlayacak.

Öğrencilerin her birinin kendi yeteneklerinin rahatça keşfedilmesi için her okul içerisinde “tasarım ve yetenek” atölyeleri kurularak ilerleyiş hızlandırılacak.

YETENEKLERİNE BAKILACAK

Atölyelerde öğrencilerin resimden spora, müzikten edebiyata, matematikten tiyatroya kadar pek çok alanda yeteneklerine bakılacak.

Bunlara bağlı olarak okullar tarafından hemen her yıl öğrencilerin izlenmesi ve araştırılması raporu hazırlanabilecek.

Söz konusu rapor kapsamında öğrencilerin yetenekli oldukları alanlarda gelişimlerinin sağlanacağı ifade edildi.

Bakanlık diğer bir önemli adımı ise eğitim sürelerinde uygulayacak.

Yapılacak olan düzenleme ile beraber teneffüs saatleri ve aktivite saatlerini artıracak.

Yapılacak bu değişiklikle okulların giriş çıkış saatleri değişirken bu sayede öğrenciler daha çok yeteneklerini geliştirebilecekleri zamanı yakalamış olacaklar.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. eğer gerçekten uygulanır, sadece kağıt üzerinde kalmazsa harika olur.