Eğitim

Eğitimde Çift Diplomalı Döneme Geçiliyor!

MEB tarafından 2018 yılının geride bırakılan sürecine yönelik olarak analizler tamamlandı.

Temmuz- Aralık dönemleriyle alakalı olarak beklentiler ve hedefler belirlendi. Bununla beraber 16 Ağustos 2018 tarihinde detaylandırılan 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda bakanlığın ilgili birimlerince yürütülen faaliyetlerine de yer verildi.

Hürriyet’in haberine göre; okul öncesi eğitimin yanı sıra, ilkokul ve ortaokullarda uygulanmak kaydıyla; Satranç Öğretim Programının hazırlanacağı ifade edildi.

Ayrıca; İngilizce 5 ve 6’ncı sınıf öğretim programları ve materyalleri oluşturulacağı belirtilirken, öğretmen ve öğrencilere yönelik yardımcı materyaller düzenleneceği konuşuluyor.

2018 yılının sonuna kadar üniversitelerde ki yapıya benzer bir uygulama ise liselerde gerçekleştirilecek.

Ortaöğretim (lise) öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine devam ederken tercih edecekleri başka bir meslek alanına ilişkin becerileri kazanmalarını ve bu kazanımların belgelendirilmesini sağlayacak (yandal, çift anadal vb.) esnek bir yapıya geçebilecekler.

Öğretmenlere yönelik olarak; öğretmen Strateji Belgesi’nde yer alan öğretmenlik mesleğine ilişkin mevzuatın güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden düzenlenmesi eylem maddesine yönelik olarak Öğretmenlik Meslek Kanun taslağının oluşturacağı belirtildi.

Diğer yandan yönetici ve öğretmenlerin bilgileri, becerileri, tutumları ve değerlerinin güncellenmesi sağlanacak.

Öğretmen Akademileri Yönetmeliği taslağına kesin şekli verilecek ve bu kapsamda; Öğretmenimle 2023’e Projesi’ kapsamında eğitici eğitimi almış öğretmenler tarafından mahalli olarak alan bazlı eğitimler verilecek, farklı alanlardan 750 öğretmen de eğitici eğitimi alabilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Siirt milli Eğitim Müdürlüğünde vede okullarında haksız yere görev yapan bir çok kamu personeli bulunmakta gereğin yapılmasına arz ederim