Eğitim

Eğitimde Teknoloji Dönemi

Eğitimde Teknoloji Dönemi

Teknolojinin gelişmesiyle beraber eğitimde süreklilik ve etkinlikte sağlanmış oluyor. İlköğretim düzeyinden itibaren doktoraya kadar tüm süreç teknoloji ile etkin bir şekilde geçirilebiliyor. Bu noktada eğitim teknolojilerinin, teknoloji çağının ve diğer dijital medya ortamları ve platformlarının da etkin olarak kullanılabilmesi sağlanıyor. Dijital medya, iletişim, etkileşim ve sosyal yaşantı daima iç içe akademik eğitimin yanında tutuluyor.

Böylece eğitimin eğlenceli, sürekli ve etkin olması sağlanabiliyor. Eğitimde kaliteyi ve başarıyı getirende zaten bu oluyor. 

Peki okullarımızda eğitim teknolojisi olarak neler gerçekleştiriliyor?

Tablet-Akıllı tahta: Bir çok okulumuzda şuan akıllı tahtalar tabletler, hatta akıllı sınıflar bulunuyor. Bu sınıflar teknolojiyi sanati ve akademik eğitimi bir arada tutmayı amaçlayan, aynı zamanda hepsinin etkin işlemine de olanak sağlayan platformlar.

Dijital medya araçları veya dijital yayıncılık: Sosyal medya platformlarında içerik paylaşma, yazı paylaşma alışkanlıklarını çocukların ve öğrencilerin etkin olarak kendi paylaşımlarını yayınlayabilecekleri bloglara, web sayfalarına veya diğer kitle platformlarına yönlendirerek gelişimlerine olanak tanınıyor. Bu noktada günümüzün popüler yapımlarından blogger, vlogger gibi kavramlar da gündeme gelmiş oluyor.

Neden etkin bir süreç?

Akademik eğitimin sıkıcı sürecinden kurtulup bir noktada tüm eğitim faaliyetlerini etkin olarak kullanabilecek sanat, teknoloji, bilim, dijital yayıncılık alanlarını barındırıyor. Dolayısıyla etkileşim ve başarı artıyor.

Kamupersoneli.net