Eğitim

Engelsiz Meslek Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılına Hazır

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Engelsiz Meslek Lisesi hayata geçiyor. MEB ile SERÇEV arasında imzalanan protokol anlaşmaı ile Engeliz Meslek Lisesi’nin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında faliyete geçmesi bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığıı ve SERÇEV İşbirliği ile engelli bireylerin eğitim ve hayatlarında tek başlarına kolayca ce kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri için bir çalışma yapıldı. MEB Yatırım Planı kapsamında 2015 yılında başlayan ve 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçmesi beklenen “SERÇEV Engelsiz Meslek Lisesi”nin açılmasına ilişkin Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) ile protokol anlaşması imzalandı.

İmzalanan bu protokol, 10 yıllık bir süreyi kapsıyor. Ortaokul ve imam hatip ortaokulunun 8´inci sınıfını tamamlamış serebral palsili öğrencilerin mevcut sistem içerisinde yaşıtları ile öğrenimlerine devam etmelerini amacı güdülüyor. Protokol kapsamında, serebral palsili öğrencilerin nitelikli mesleki eğitim almalarını ve hayatlarını tek başlarına idame ettirebilmelerini sağlamak için bakanlıkça “engelsiz” meslek lisesi tüm Türkiye´de yaygınlaştırılacak.
 
Çapraz Kaynaştırma Eğitim Yolu

Türkiye´de ilk ve yeni bir model olan çapraz kaynaştırma eğitim yoluyla eğitim verilecek engelsiz meslek lisesinin eğitim programlarının, bireysel özellikler dikkate alınarak işlevsel modüler programlar şeklinde olması planlandı. Geçen yıl ekim ayında yapımına başlanan SERÇEV Engelsiz Meslek Lisesinde, 200 serebral palsili öğrenci, diğer 200 öğrenci ile ortak alanda çapraz kaynaştırma eğitimi alacak. Ayrıca meslek lisesinde, özel eğitim, bireysel eğitim ve yaşayarak öğrenme eğitimi bölümleri olacak ve akademik becerilerine göre serebral palsili öğrenciler ilgili bölümlere yerleşecek.
 

Kamupersoneli.net  | Ankara