Eğitim

Fenerbahçe Üniversitesi Talebi Onaylandı

Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi açmak için Yüksek Öğretim Kuruluna bir talepde bulunmuştu. Yüksek Öğretim Kurulu ise Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi açma talebini inceledi ve onayladı.  
 
Yüksek Öğretim Kurulu Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi açma talebini onayladığını kendi resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Öğretim Kurulunun Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi açma talebini kabul ettiğine dair yaptığı açıklamayı kendi resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna paylaşmıştır.  
 
Yüksek Öğretim Kurulu Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi açma talebini kabul ettiğine dair bir yazılı açıklamayı Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfına gönderdi.  
 
Yüksek Öğretim Kurulunun Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfına gönderdiği yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi; 
 
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onay verilen Fenerbahçe Üniversitesinin kabul edilmesi 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa dayanılarak yapılmıştır. Yapılan açıklamada Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi açma teklifi vakıf yöneticilerinin Yüksek Öğretim Kuruluna yaptıkları sunum sonrasında değerlendirilerek kabul edilmiştir denildi.  
 
Üniversitenin kuruluş kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul’dan geçtikten sonra Resmi Gazetede yayımlanmasına müteakip tüzel kişilik kazanacaktır.