Eğitim

Haberimiz Ses Getirdi, 10. Sınıflarda da Felsefe Dersi Okutulacak

Hürriyet gazetesi 20 alana 2023’e kadar atama yapılmayacağına dair bir haber yayımlamış, söz konusu haberde 7489 Felsefe öğretmeninden 1594’ünün norm fazlası olduğu ifade edilmektedir. Kamupersoneli.net olarak bizler de Felsefe öğretmenlerinin norm ve ders durumlarını değerlendirmiştik.

10 Şubat’ta “Felsefe Öğretmenleri Mi Fazlalık Yoksa Felsefe Dersi Mi Az? şeklinde bir haber yayımlamıştık. Felsefe grubu derslerinin zorunlu olmadığını ve ders azlığından Felsefe öğretmenlerinin norm fazlası olduğunu yazmıştık. Haberimiz için TIKLAYIN.

10.Sınıflara Felsefe Dersi Geliyor

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş; “Felsefe dersini 11’de veriyorduk. 10’uncu sınıfta da olacak. 10 ve 11’de bu dersleri felsefe öğretmeni verecek. Bir ders koyduğunuz zaman öğretmen ihtiyacını da düşünmek gerekiyor. Bu dengeleri göz önünde bulundurarak çözüm üretmeye çalışmak lazım. Öğrencilerimize bilgi ve duygularını uygun ifade etme becerisini, tutum davranışını kazandırmaya ve bunlar arasında denge gözetmeye çalışıyoruz.” şeklinde açıklama yaparak Felsefe öğretmenlerinin norm fazlası olma durumunu önleyeceklerini dile getirmiş oldu.

KAMUPERSONELİ.NET DEĞERLENDİRMESİ:

1- 10.sınıflarda Felsefe dersi zorunlu ders kapsamında okutulursa tüm liselerde felsefe öğretmenlerinin girebileceği ders sayısı artmış olacaktır. Yani 10 bin 549 lisenin hepsinde de felsefe öğretmeni normu açılma durumu ortaya çıkacaktır. Bu da felsefe öğretmeni atamalarını biraz da olsa olumlu etkileyecektir. 10.sınıf sayısı daha çok okullarda felsefe öğretmenlerine daha çok ders çıkmış olacaktır.

2- Eğer 10.sınıflardaki Felsefe dersi zorunlu değil de seçmeli ders olarak okutulursa çok bir anlam ifade etmeyecektir diye düşünüyoruz. Zaten Felsefe grubu öğretmenlerinin girebileceği seçmeli dersler vardır. Bilgi Kuramı, Demokrasi ve İnsan Hakları, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık gibi. Bu derslerden herhangi birinin zorunlu ders kapsamı alınması da felsefe öğretmenlerini norm ve atama yönünden rahatlatabilir.

Bir Yorum

  1. teşekkürler kamupersoneli Allah razı olsun, bu atama döneminde inş fazla yer açılır

  2. Teşekkürler umarım bu hafta açıklanacak kadrolarda 1000 in üzerini görürüz

  3. Sosyal hizmet mezunlarının da sesini duyun lütfen. Daha kaç sene ders çalışacağız. Kaç atama dönemi gelip geçecek.

  4. İnş olur ılçede tek felsefe öğretmeni olarak beş tane lise dolaşmak gerçekten yorucu oluyor ve bu yüzdende atama sayımız yıllardır çok az oluyor.

  5. desteğiniz için teşekkür ederiz umarız sizlerin vesilesiyle sesimiz biraz olsun duyulur bu haberler sözde kalmaz icraatta da gerçekleşir. Bu haberlerin her zaman takipçisi olmayı sürdürürsünüz.

  6. kardeşim 2023 e kadar atama hiç olmayacak siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.adamlar bizi istemiyor işte .

  7. peki diyelim 10.sınıflarda okutulacak atamaşlar tekrar açılacak mı mağduriyetler giderilecek mi.

  8. Teşekkürler kamupersoneli evet ses getirdi 10 sınıflara felsefe okutulacak fakat atama sayısı 38

  9. Öğretmenleri düşündüğünüz kadar biz öğrencileri düşünseniz ne kadar güzel olur mükemmel bir eğitim sistemimiz var sizi tebrik ederim meb.