Eğitim

Hala Ders Kitaplarını Alamayan Binlerce Öğrenci Var

Ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi hayatın her alanını etkiledi. Yaşanan darbe girişimi olayı, olaydan sonra yapılan soruşturmalar eğitim-öğretimi de etkiledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından diğer kurumlarda olduğu gibi, Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. FETÖ ile ilişkili öğretmenler görevden ihraç edildi. FETÖ olayları sadece öğretmenleri değil öğrencileri de etkiledi.

FETÖ soruşturmaları, incelemeleri ders kitaplarını da etkiledi. FETÖ ile alakalı yayın evleri inceleme altına alındı, bazı yayınevleri kapatıldı, o yayınevlerinin bastığı kitaplar yasaklandı. Haliyle bu yayınevlerinin bastığı kitaplar arasında ders kitapları da vardı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu ders kitaplarıyla alakalı olarak okullara yazı gönderdi ve o kitapların dağıtımını yasakladı.

Bütün bu gelişmelerin ardından ders kitaplarında güncelleme yapılmak zorunda kalındı. Bu da eğitim öğretim başlamış olmasına rağmen, bazı öğrencilerin kitaplarını alamamalarına sebep oldu.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu konuyla alakalı yaptığı açıklamada: “Bir ay önce 2016-2017 eğitim yılına başlamak için çok erken”demiştik. Fakat bizi dinlemediler ve on binlerce öğrencimizi mağdur ettiler, umuyoruz ki en kısa sürede mağduriyetler ortadan kaldırılır” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net