• Haberler
  • Gündem
  • Hangi günlerde okul olacak? Cumartesi ve Pazar okul olacak mı?

Hangi günlerde okul olacak? Cumartesi ve Pazar okul olacak mı?

Corona virüs salgını süreci kapsamında okulların açılacak olması vatandaşları merakla okulların hangi günlerde açılacak olmasını araştırmaya başladı.HANGİ GÜNLERDE OKUL OLACAK? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Hangi günlerde okul olacak? Cumartesi ve Pazar

Corona virüs salgını süreci kapsamında okulların açılacak olması vatandaşları merakla okulların hangi günlerde açılacak olmasını araştırmaya başladı.

HANGİ GÜNLERDE OKUL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Hangi günlerde okul olacak? Cumartesi ve Pazar okul olacak mı? sorularına cevap verdi.

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ OKUL OLACAK MI?

Bakan Selçuk Cumartesi günü de okul olacağını belirterek, "Cumartesi günü eğitim olabilir, bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım." ifadelerini kullandı.

Haber

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları şöyle:

- Okullarımızda yüz yüze eğitime aşamalı olarak geçiyoruz.

- Ülkemizde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmeliyiz. Aşamalı geçiş planlamamızın ilk aşamasını 21 Eylül'de 1. sınıf öğrencilerimizle başlamış olduk.

- Okullarımızda yüz yüze eğitimde 3. haftadayız. ikinci aşamaya geçmeye hazırız.

- 2-3-4-8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başllayacak olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

- Yüz yüze eğitimdeki ilk aşamada süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz, iyi sonuçlar aldığımız için ikinci aşamaya geçmeye hazırız.

- Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda olacaklar.

- 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık.

- İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak.

- İl hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okulları yüz yüze eğitime devam edemeyecek.

- Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme