Eğitim

İİBF Mezunlarının Sorunları Nasıl Çözülecek?

İİBF Mezunlarının Sorunları Nasıl Çözülecek?
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Türkiye’ nin en çok mezun veren ve en çok işsiz kalan fakültesi olarak adını yazdırmış durumda. Bu fakülteler her yıl binlerce öğrenciyi bünyesine kabul ettiği gibi, binlerce kişiyi de mezun olarak uğurluyor. Bu fakültenin alınan kayıtları da mezun edilenleri de tüm fakültelerden oldukça fazla. Buradan da anlaşılacağı gibi işsizlik oranının da en yüksek olduğu fakülte.

Personel alımlarının mağdur tarafı İİBF mezunlarıdır.

Daha önceleri yapmış olduğumuz tüm haberlerde kamupersoneli.net olarak kamu personel alımlarını tüm detaylarıyla ulaştırmaya çalıştık. Bu haberlerimizde aldığımız geri bildirimler ve çalışmalarımız kapsamında da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının bir mağduriyet yaşadığını gördük.

İİBF mezunlarının aktardığı üzere geçim problemi, işsizlik sıkıntısı, buradan kaynaklanan psikolojik sıkıntılar almış başını gitmekte. İİBF mezunlarına yönelik bir çözümlemenin acilen uygulanması gerekmekte ki bu durum, çözümlenmediği takdirde büyümeye devam edecek.

Yakın tarihte İİBF mezunlarının seslerinin duyulmasını, yeterli kontenjanın sağlanmasını ve çözümleme uygulanmasını temenni ediyoruz. Bu sayede, kamu personel alımlarının mağdur tarafının da yüzü güldürülmüş olacak. Zira zaten düşük miktarlarda yapılan alımlarda, bir de mezun ve başvuru sayısı epey fazla olunca problemin çözülmesi epey zorlaşıyor.

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. yıllarca belediyelere valilklere il özel idarelere hep fetocular yerleşti bunları açıktan doldurdular önce sözleşmeli aldılar seçim zamanı kadroya geçirdiler,hele bazı ilanlar adrese teslim ilanlardı hiç kimse farketmedi mi bunu el insaf diyorum başka da birşey demiyorum,sydv ilanlarına bir bakın onlarca böyle ,ilan vardı,tanıdıkları ne mezunu ise şartlar arasına onu koyuyorlardı,işte bu iibf mağduriyeti böyle dağ gibi oldu.

  2. ya arkadaş ne desek boş. Allah büyüktür kimse böyle zulüm ederim de yanıma kalır sanmasın. Sizden de çıkar çoluk çocuğunuzdan da