Eğitim

İl millî eğitim müdürleri toplantısı başladı

Toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile daha önce yapılan iş birliği protokolünü hatırlatarak, imzalanan protokole göre, 5. sınıftan itibaren her öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından taramaya tabi tutulacak ve taramanın ardından öğrencilerin yatkın oldukları spor branşlarına göre sportif yeteneklerini geliştireceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokolü hayata geçirdiklerini, bu sayede öğrencilerin küçük yaştan itibaren sportif yeteneklerini keşfederek geliştirmelerini istediklerini kaydeden Tekin, “Belli sınıf seviyesindeki öğrencilerimiz, sportif tarama testinden geçerek yetenekleri doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığının yönlendirmesiyle sportif yeteneklerini geliştirecekler. Bu nedenle bu toplantıya her iki bakanlığın il müdürlerini davet ettik. Dolayısıyla bu protokolün sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla görüş alışverişinde bulunarak istişare edeceğiz.”

Benzer bir toplantıyı Kültür ve Turizm Bakanlığıyla da yapmayı planladıklarını ifade eden Tekin, “Öğrenciler normal eğitimleriyle birlikte yeteneklerine göre sportif alanlara veya kültür-sanat etkinliklerine yönlendirilecekler. Bu sayede olimpiyatlarda, uluslararası organizasyonlarda başarı gösterebilecek çok daha fazla millî sporcunun yetişeceğine inanıyoruz.”

Müsteşar Tekin, Antalya’da beş gün sürecek toplantıda il müdürleriyle, başta yeni müfredat konusu olmak üzere mesleki ve teknik eğitim, Suriyeli mülteci çocukların eğitime erişimi ve yatırım programları gibi konuların da istişare edileceğini belirtti.

Toplantıda, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da genel müdürlüğün faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca, eğitim-öğretim yılının birinci dönem değerlendirmesi ile ikinci dönem faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Toplantı, ilgili genel müdürlüklerin faaliyetlerine ilişkin yapılacak sunumlarla devam edecek.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA