Eğitim

İlkokullarda Önemli Düzenleme: Okul Yemeği Geliyor !

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında 2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Yayımlanan programda ilkokullara ilişkin bir düzenleme yer aldı.

Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

OKUL YEMEĞİ DÖNEMİ

Söz konusu programda bulaşıcı olmayan hastalıklar ve bunların risk faktörlerine ilişkin koruyucu ve tedavi edici hizmet kapasitesi artırılacak, obezitenin önlenmesi için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesine yönelik ilgili paydaşlarla koordineli bir şekilde mevcut programların yaygınlaştırılacağı ve ilave düzenlemeler yapılacağı ifade edildi.

Bunun yanı sıra Beslenme Dostu Okul Programı uygulamasına devam edilecek. Ayrıca bunun yanında ilkokullarda okul yemeği programına başlanacağı tüketicilerin besin içeriklerini sağlık açısından daha kolay değerlendirmesini sağlamak amacıyla gıda ambalajlarındaki renkli ön yüz etiketleme uygulamasına geçileceği vurgulandı.

Bu programa göre Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bebek ve çocuk sağlığının geliştirilmesine yönelik olarak tamamlayıcı beslenme desteklenecek.

KAMUPERSONELİ.NET