Eğitim

İller peş peşe açıklıyor! Okul öncesi için uzaktan eğitim kararı! Hangi illerde okul öncesinde uzaktan eğitim kararı alındı?

Koronavirüs salgını sebebiyle geçtiğimiz Cuma günü MEB tarafından yapılan açıklamada okul öncesi sınıfların eğitimi ile ilgili kararın İl Müdürlükleri tarafından verileceği belirtilmişti. İstanbul ve Bursa’da okul öncesi için uzaktan eğitim kararı alınırken, gelen bir son dakika haberine göre aynı karar Ankara için de geçerli oldu.

UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALINDI

Koronavirüs salgınında tedbir ve kısıtlama haberlerinin peş peşe geldiği bu dönemde, okullar 4 Ocak’a kadar eğitimlerine, online olarak devam edecekti. Bu karara Ankara’da bulunan okul öncesi de dahil oldu.

HANGİ İLLERDE OKUL ÖNBCESİNDE UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALINDI?

Ankara’nın dışında Bursa, İstanbul, Tokat, Kırıklareli ve Zonguldak illerinde de 4 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitim yapılması kararlaştırıldı.

İller peş peşe açıklıyor! Okul öncesi için uzaktan eğitim kararı! Hangi illerde okul öncesinde uzaktan eğitim kararı alındı?

YAYIMLANAN KARAR

Konuyla ilgili yayımlanan kararda şu ifadeler kaydedildi:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her tür ve seviyedeki eğitim kurumlarında 20 Kasım 2020 – 04 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim- öğretim çalışmalarına uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınmış, ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda ise resmi ve özel tüm anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitime devam edilmesi 20.11.2020 tarihli ve 16988740 sayılı yazı ile 81 İl Valiliğine bildirilmiştir.

Ancak; Milli Eğitim Bakanlığının 27.11.2020 tarihli ve 17375679 sayılı yazılarıyla, Covid19 salgınının yerleşim yerlerindeki seyrine bağlı olarak resmi anaokulları ve anasınıfları için 04 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçme kararının İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının görüşleri çerçevesinde alınabileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda;

1. Covid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 01.12.2020 – 04.01.2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verilmiştir.