Eğitim

İş Garantili Meslek Okulları Açılıyor: Mezun Olunduğunda İş Hazır

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Teke Tek Özel programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Bakan Selçuk buradaki açıklamalarında Avrupa Birliği ülkelerinin 1950 öncesinde eğitimdeki Corpus çalışmasını tamamladıklarını belirtti. Ayrıca Bakan Selçuk açıklamalarında iş garantili eğitim hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

İthalat analizine bakıldığında ahşap oyuncak ithalatının olduğunu ancak okul olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk iş garantili meslek okulları açılacağını ifade etti.

İŞ GARANTİLİ OKULLAR GELİYOR

Konu hakkında Bakan Selçuk’un açıkamaları şöyle oldu:

“İthalat analizine baktığmıızda ahşap oyuncak ithalatımız var okulumuz yoktu. Okul açtık. Futbol hakemliği ile ihtiyaç var okulunu açıyoruz. Çim teksiyenliği yılda 1500 ihtiyaçtan bahsediyor sektör, bunun okulunu açıyoruz. İTÜ’nün içine okul açtık.

Yapılagelen birçok uygulama, çok pahalı makinalar var, o zaman fabrikanın içi okul olsun dedik, mevzuatımızı değiştirdik. Sektörle tamamen uyumlu haldeyiz. Büyük bir patlama var. Sadece 2 ayda çıraklık eğitim veren kurumlarda yüzde 67 artış oldu.

Son 10 yılda 29 patent çıkaran meslek okullarımız var. Meslek okullarımızı artık sanayinin sektörünün içine birebir koyuyoruz. Mesleki eğitimdeki öğretmenlerimizin tamamının becerilerini bugünün becerilerini örtüştürmek için diyelim ki havacılık sanayi ile havacılık okullarımızı ilişkilendirdik.

İş garantili okullar açıyoruz. Hepsi bu çağın beklentilerine uygun. Hastanenin içine yaşlı ve hasta bakımı okul açıyoruz. Bunların tamamı iş garantili. 200’e yakın otelin içine okul açmak gibi bir talep var.”