Eğitim

İşbaşı Eğitime Katılımda % 112 Artış

İŞKUR’un yürütmüş olduğu İşbaşı Eğitim Programı için Ocak ve Şubat ayları içerinden faydalanan kişiler geçtiğimiz 2015 yılı Ocak – Şubat ayı dikkate alındığında % 211 oranında bir artış olduğu görülmüştür. Bu sene 36 bin 893 olarak artış sağlandı. İŞKUR ( Türkiye İş Kurumu ) tarafından yapılmış olan  yazılı açıklama üzerine, işsizlik ile  mücadele kapsamı içerisinde aktif istihdam politikaları üzerinde yoğunluk gösterildiği belli oldu.

Açıklama içerisinde yer verilmiş olan , işverenlere verilmiş olan teşvik oranlarının genişletilmesi ile ilgili ve mevzuat içerisinde yapılmış olan değişiklikler ile desteklenilen İşbaşı Eğitim Programları içeriğince işsizler ve öğrenciler için işi işbaşında öğrenmeleri amacı ile ayrıca deneyim sahibi olmaları amacı ile eksik noktaların giderilmesi için sevk edilmiş olduğu açıklandı.

İŞKUR ( Türkiye İş Kurumu ) tarafından yapılmış olan açıklama ile ilgili aşağıdaki bilgilere yer verilmiştir.

Program 2015 yılı için Ocak – Şubat ayı dönemi içerisinde 11 bin 828 kişi faydalanmış durumda idi ancak 2016 yılı için aynı dönem dikkate alındığında ise 36 bin 893 kişi fayda sağlamış olduğu yer almaktadır. Net olarak program üzerinden fayda sağlamış olan kişilerin sayısı geçtiğimiz 2015 yılına oranlandığında yüzde (% ) 211 oranında artış olduğu hesaplanmaktadır.

Program içinden fayda sağlamış olan kadın sayısı 2015 yılının Ocak ve Şubat ayı dönemi içersinde  6 bin 328 kişi olarak kayıtlarda yer almıştır ancak katılım sağlayan kadın sayısı 2016 yılı için aynı dönem dikkate alındığında 16 bin 762 kişi olarak kayıtlara geçmişti , aynı dönemler incelendiğinde erkek katılımcıların sayısı 5 bin 500 kişiden iken 20 bin 131 kişi olarak artış sağlamıştı. 2015 yılı içerisinde ise eğitimden 159 bin 76 kişinin fayda sağlanmış olunulan İşbaşı Eğitim Programını bitiren kişiler içerisinden yüzde 75 i eğitim sonrasında iş sahibi olduğu belirtildi.

Kamupersoneli.net