Eğitim

Kapatılan Okullara Ödenen Kayıt Ücretleri Geri Ödenecek Mi?

 Kapanan Okullara Daha Önce Ödenen Paralar Ne Olacak?

Kapatılan bin civarında özel okul içerisinde öğrenim gören 135 bin öğrencinin kayıt paralarının ne olacağı konusunda hala net bir bilgi alınamadı. Kapatılan okullardaki öğrencilerin aileleri konu hakkında nereye gitse kapılar yüzüne kapanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, konu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı’na işaret ederken, Maliye Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamalada ödemelerle ilgili herhangi bir çalışmanın bulunmadığı bildirildi.

15 Temmuz 2016 FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında OHAL ile birlikte çıkarılan KHK’lerle bine yakın özel okul kapatıldı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, kapatılan okullar için daha önce kayıt parası ödemiş veliler muhattap bulmakta zorlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na ve diğer kurumlara müracat eden velilere “Mevcut okul yönetiminden paralarını alacaklar” denilmiş, sonrasında ise Maliye Bakanlığı işaret edilmiş. 

Maliye Bakanlığı’ndan kapatılan okullar ile alakalı dün yapılan açıklamada söz konusu duruma ait tüm sorular yanıtsız kalmış durumda. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ; “667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde kapatılan okullara ait taşınmazlar ve diğer varlıklar Hazine’ye devredilmiştir. Maliye Bakanlığı olarak, bu devir işlemleri yapılmış olup, söz konusu varlıklara ilişkin diğer işlemlere devam edilmektedir. Bakanlığımızca, veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin yapılmakta olan bir çalışma bulunmamaktadır” denildi.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. ben oğlumu 12 sınıf için kayıt yaptırdım.2016-2017 öğretim yılı için.kayıt yaptırdığım tarihte 4 ay önce okula kayyum atanmıştı..3 taksit benden alındı…hala muhatap bulamıyoruz…okula gittik orda milli eğitim den müdürler ilçe eğitime gidin dediler.oraya gittik.bize bir bilgi gelmedi diyor…ama merak etmeyin devlet sizi mağdur etmez diyorlar….mağduruz mağduruz…mağduruz….

  2. Fetö ile ilişiği olmadığı halde yöneticileriniden bazılarının ilişiği tespit edildi diye kapatılan bazı okullarda çalışan herkesten daha atatürkçü ve çağdaş,devletine milletine idarecilerine bağlı olduğunu eğitimi dahil her yönüyle kanıtlayabilecek öğretmenler bulunuyor. Bu öğretmenler aynı okulda kendi okuluyla yaptığı sözleşme şartları altında çalıştırılsın . Adalet budur.

  3. Devletin ruhsati ile calisan okullara cocugumuzun ozel durumu ve okulun saatlari ve oglen yemegi oldugu icin verdim.cocugum sokaktami beklemeliydi ben eve gelene kadar sartlar bunu el verdi.kesinlikle magduruz bu olayda sonuna kadar devletimizin yanindayiz devletin butunlugu ve bolunmezligi herseyden once gelir biraz zaman devlet bizleri madur etmeyecektir.

  4. Öyle Canım yanıyor ki anlatamam bu satırları ağlayarak yazıyorum. İlk oy verme yaşım geldiğinde AKP ye oy verdim 2002 de o yıldan beri her seçimde oyunu aynı partiye verdim referandumlar ve cumhurbaşkanlığı seçimi dahil. Eşim kızımı bu okullara vermek istedi eğitimi güzel diye karşı çok gönüllü olmasamda karşı çıkmadım şimdi 2 ye geçti marttan beri yeni yılın taksitlerini ödüyoruz kart ile çekildiği için daha da ödemeye devam edeceğiz çok üzülüyorum sanırım bize geri iade yapılmayacak bu paralar kolay kazanılmıyor kolay birikmiyor. Bu şekilde madur edilmek çok dokunuyor …

  5. Çevreme yakın devlet okulu olmadığından dolayı özel okula kayıt yaptırdık.2 yılın ücreti peşin verildi mağduruz.

  6. Bizde erken kayıt avantajından yararlanabilmek için şubatta ödemelere başladık karttan çekildiği için halende ödüyoruz mağduruz

  7. bende kapatılan okulun bır tanesıne pesın odeme yapmış bır velıyım iki çocuğum için.herkesin söylemiş oldugu devletin bizi magdur etmiyeceği beklememiz gerekiyormuş eyvAllah bekleyelim…..ama neyi…ve ne zaman….ben şimdi devlete soruyorum madem bu okullar bu kadar tehlıkelıydı neden bakanlığınız bu okullara lisans verdi.devlet illede bir kalkışmamı beklıyordu bu okulların kapatılması için.

  8. İnşAllah paramızı geri öderler çok dua ediyorum helal paradır inşAllah geri gelir …

  9. Izmir milli egitim muduru defdartarlik odeyecek drmis memurlar nette oyle yaziyor

  10. Allah Rızası için kim ödeyecekse ödesin bi açıklama yapılsın ne zamana kadar beklemek gerekliyse bari o söylensin . Mağdur durumdayız sıkıntıdayız. Süleyman bey kim diyor acaba devlet sizi mağdur etmeyecek diye malesef şu an kimsenin birşey açıkladığı yok hatta genel görüntü ödenmeyeceği yönünde inşAllah öyle olmaz

  11. Bende oğlum için bu okullara peşin ödeme yaptım .inanın çok mağdurum.Devletimiz inş bu parayı öder ve135 bin kişiyi mağdur etmez umuyorum lütfen yetkililer duyun sesimizi

  12. Lutfen bu soruna çözüm bulunsun… Vatandaşın çocuğunu eğitmek için ödediği paraların akıbeti belli olsun…

  13. Maliye bakamlığı böle bir çalışmamız yok demiş. Bende ilkdefa çocuğumu o okullardan birine verdim ve bu olay vuku buldu.parayı peşin vermiştim.erken kayıt avantajından.merak etmeyin er yada geç öderler.vergi mergiden bikısım tırtıklarlar kalanı sonra öderler.illaki biri mahkemeye verir. Emsalden bizde alırız.

  14. Ozel okula odedoyim parami nezaman oduyecekler lutven cevap verin

  15. ne parası bekliyorsunuz, iadeyi bırakın maliye ödenen ve eğitim kurumunda kalan senetleri bile faiziyle tekrar alma yoluna gitti. senedinizi okuldan almadıysanız tekrar ödetecekler faiziyle. banka dekontu veya extresi de resmi belge kabul edilmediğinden okuldan imzalı belge almadıysanız yandınız benim gibi. zulüm düzeni.Allah dan ahiret var hesap var.

  16. Sürekli deftarlığı arıyo ve gidiyorum bazı memurlar bilgi verilmedi bazıları beklemeyin diyor devletimiz net olarak neden açıklama yapmıyor bu konuda banka her ay krediyi aksatmadan alıyor