Eğitim

Karma Eğitim Hakkında Milli Eğitim Bakanlığından Açıklama Geldi

Bugün bazı yayın organlarında karma eğitime darbe başlıklı haberler hakkında Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde karma eğitimin sonlandırıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı böyle bir durumun söz konusu olamayacağı belirtildi.

AÇIKLAMANIN DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada “Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği” değişen ve gelişen şartlar ile ortaya çıkan ihtiyaçlar ve yargı kararları doğrultusunda güncellendiği ve yönetmelik değişikliği kapsamında “Çok programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezinde karma eğitim yapılır.” maddesinin Danıştay İdari Mahkemesinin Dava Daireleri Kurulu YD İtiraz No: 2018/91 sayılı kararı ile 27 Haziran 2018 tarihli yürütmenin durdurulması kararına istinaden kaldırıldığı ifade edildi.

MEB tarafından yapılan açıklamanın devamında “24 Haziran 2017 tarihli önceki düzenlemede birden fazla mevzuat, yaygın eğitime yönelik mesleki eğitim merkezlerini kapsayacak şekilde tek bir çalışma altında birleştirildiği için “Karma Eğitim” ifadesine yer verilmiştir.” ifadelerine yer verilerek kou hakkında şahıslar tarafından idari dava açıldığı bu davada ise bu konudaki düzenlemenin kanunda yer aldığı belirtilerek düzenlemenin yeniden yapılmasının istendiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mahkeme kararında karma eğitimle ilgili düzenlemenin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 15. maddesinde açıkça yer aldığına vurgu yapılarak, söz konusu yönetmelikte okul türlerine göre böyle bir ifadenin ayrıca belirtilmesine gerek olmadığı ifade edilmiştir. Milli Eğitim Temel Kanununun 15. Maddesine göre; “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne imkan ve zorluklara göre bazı okullar, yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir.” hükmü açıkça yer almaktadır. Söz konusu medya organlarındaki haberlerde iddia edildiği gibi, karma eğitimin sonlandırılması veya böyle bir duruma zemin hazırlanması kesinlikle söz konusu değildir”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın bakanım esim sozlesmeli ogretmen çocuğum bana baba beni anneme gotursene dedi ne yapayim.esimin bulunduğu yer tam tesekkulu hastaneye uzaklığı 197 km kalp hastasiyim.esimin benim bulunduğum yere gelememesi sizce doğallı.Allah canımı alsaydı da çocuklarımı bu duruma düşürmeseydim elim iki dünyada da yakanızda ölümde var.es tayini verseniz ne olur bakarsınız Allah ta size güzel iki dünya nasip eder.4 yaşındaki çocuğun anne sevgisini gorsenizr