Eğitim

Karma Eğitim Tartışmaları Hakkında Bakan Selçuk'tan Açıklama Geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk TRT Haber Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun’un sorularını yanıtladı. 

Aysun Torun tarafından Bakan Selçuk’a karma eğitim tartışmaları hakkında bir soru soruldu. Bunun üzerine yanıt veren Bakan Selçuk açıklamalarında böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

KARMA EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında ise “Ben geldiğimden beri neye enerji harcasak diye sırlama yapsak ve bin tane sıra yapsak, bu onun içinde yok. Bizim muhatap olmak istediğimiz sorunlar arasında bizim çocuklarımızın geleceğe nasıl hazırlanacağı bulunuyor. Bazen şaşırıyorum ve Türkiye nasıl böyle bir şey konuşuyor diyorum.” ifadelerine yer verdi. 

MÜFREDAT AÇIKLAMASI

Bunun yanı sıra Bakan Selçuk müfredat değişikliğinin olup olmayacağı hakkında da açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında “Benim için müfredatla ilişkili diğer artlar oluştuğunda etkili bir parametredir. Eğer sadece müfredat üzerine değişim olursa bu tek ayaklı olur. Benim şu anda müfredatla ilgili kısa vadede bir düşüncemiz yok. Benim temelde felsefi olarak düşüncem şudur: Müfredat, teknik aslında acemi öğretmene lazımdır. Usta öğretmenin müfredata ihtiyacı yoktur. Acilen bir şey yapmanın gerekmediğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA