Eğitim

KYK 6. yedek yurt sonuçları açıklandı! KYK 7.yedek sonuçları ne zaman? KYK yurt ücretleri 2019 ne kadar?

KYK 6.yedek yurt sonuçları açıklandı..KYK yedek yurt sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. KYK yedek yurt sonuçları açıklandı mı? Gençlik ve Spor Bakanlığına başlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs, öğrenim kredisi ve yurt başvurularını belirlediği tarihlerde kabul ediyor. Yurt başvurularında yedek yerleştirme süreci devam ediyor. Beşinci yedek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra altıncı yedek yerleştirmedeydi. 

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yedek yurt sonuçlarında 6. yerleştirmeye gelindi. Sonuçlar açıklandı. KYK yedek yurt sonuçları sorgulamak için haberimizdeki linki tıklayabilirsiniz..

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI SORGULAMA

Üçüncü yedek yerleştirme de 12 Eylül tarihinde, dördüncü yedek yerleştirme 16 Eylül’de, beşinci yedek yerleştirme 19 Eylül’de yapıldı. Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

Yurtlara öğrenci kabul edilirken öncelikle asil listede olan kişilerin kayıtlarını tamamlaması beklenildi ve asil listede olduğu halde yurda kaydını yaptırmayan kişiler yerine yedek listede yer alan öğrenciler kabul edilmeye başlandı.

KYK 6. yedek yurt sonuçları açıklandı! KYK 7.yedek sonuçları ne zaman? KYK yurt ücretleri 2019 ne kadar?

KYK 7. YEDEK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK 7. Yedek Yurt sonuçlarının 26 Eylül perşembe günü açıklanması bekleniyor. Sonuçları bu sayfadaki aktif linkten takip edebilirsiniz.

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

Aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir

KYK BURSLARI ARTACAK MI?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada : “Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir.” şeklinde konuştu. 2019 KYK bursunun ne kadar olduğu henüz açıklanmadı ancak yakın tarihte belli olacağı düşünülüyor zira KYK burslarının Ekim’de öğrencilerin hesapta olması planlanıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu yani KYK, ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre ödenen karşılıksız paradır. KYK maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlar..

Bir Yorum

  1. Ek kontenjan la üniversiteye öğrenciler bu gün kayıt oldu…okul açıldı…fakat yurt başvurusu açıklanmadı….yurt kur başvurunu açnak bu kadar zor olmasa gerek….kyk da memur sıkıntısımı var…yoksa yatışmı yapıyorlar..