Eğitim

KYK Borçları silinecek mi? diye bekleyenler için flaş açıklama! Bütçe görüşmelerinden sonra…

Üniversite hayatları boyunca başarılı bir eğitim süreci yaşamak için milyonlarca öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen öğrenim kredisine başvurdu.

Öğrenciler eğitimleri süresince bu kredileri kullanarak derslerine odaklanmaya çalıştı.

KYK BORÇLARI ÖĞRENCİLERİ 1-0 GERİYE GÖTÜRDÜ

Eğitimleri sonunda da işsizlikle karşılaşan öğrencilere en büyük zorluk olarak bir de KYK borçları çıkması öğrencileri 1-0 geriye götürdü.

Öğrencilerin KYK borçları hakkında bütçe görüşmelerinin gerçekleştirildiği TBMM’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 26. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından gündeme taşındı.

KYK Borçları silinecek mi? diye bekleyenler için flaş açıklama! Bütçe görüşmelerinden sonra...

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK borçları hakkında açıklamalarını hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 26. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Değerli milletvekilleri, son olarak, gençlerimizin KYK kredi borçlarıyla ilgili görüşlerimizi ifade edeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız “Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız.” müjdesini vermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi de gençlerimizin KYK öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi ve ödeme kolaylığı getirilmesi görüşündedir.” ifadelerini kullandı.

KYK Borçları silinecek mi? diye bekleyenler için flaş açıklama! Bütçe görüşmelerinden sonra...

Kalaycı ayrıca şunları söyledi:

Bütçe müzakereleri boyunca ifade ettiğimiz görüşlerimizin ve yapıcı önerilerimizin karşılık bulacağını umuyor, 2020 yılı bütçesinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütçeye destek verdiğimiz belirtiyor, sizlere ve aziz milletimize saygılarımı sunuyorum.