Eğitim

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Alınacak? Burs Şartları

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere maddi olarak destek verilmesi için burs ve kredi başvuru süreci detaylarını okurlarımızla paylaşıyoruz.

KYK tarafından açıklanan yurt başvuru sonuçları ile üniversite ek yerleştirmelerinin açıklanmasıyla beraber gözler yeniden KYK burs ve kredi başvurularını çevrildi.

Herhangi bir yükseköğrenim kurumlarında üniversite eğitimlerine devam eden öğrenciler burs başvurularında öncelik olarak KYK resmi web adresini takip etmekteler.

Ayrıca Burs/öğrenim kredisi müracaatlarının kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edildiği biliniyor.

BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

Bir öğrenci aynı anda, hem burs ve hem de öğrenim kredisi alamazlar. Peki hangi öğrenciler burslardan faydalanabilir?

Burstan yararlanacak öğrenciler ise şu şekildedir;

1- Ön lisans öğrencileri

2- Lisans öğrencileri, 

3- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

4- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,  Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.