Eğitim

KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihlerinin Açıklanması Bekleniyor

KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz yıl ekim ayının son haftasında alınmış, ödemeler ise T.C. kimlik numarasının son rakamına göre yapılmıştı. Yine ekim ayının gelmesi ile öğüreniler tarafından burs ve kredi başvurularının ne zaman alınacağı araştırılmaya başlandı.

BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından KYK burs başvuru tarihi hakkında henüz resmi bir bilgi yayımlanmadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları KYK’nın resmi web adresi üzerinden ilan edilen tarihler arasında yapılacaktır. Burs ve kredi miktarlarında Ocak ayında artış gerçekleşebilmektedir.

NOT ORTALAMASI 2.00 ALTI OLAN BURS ALAMAZ

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde burs almaya hak kazanan adayların bursunun devam edebilmesi için not ortalamasının Ekim ayı itibari ile YÖKSİS kayıtlarına göre 2.00 veya üzeri olması gerekmektedir.

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde burstan yararlanabilmektedir. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. sayın editiörüm ben engelli daimi işçi olarak kyk'nın asıl kurasında çıktım sözlü sınavını da verdiğimiz halde ne isimler ne de yerlerimiz açıklanmamıştır,bu konuyu haber etmenizi talep ediyoruz……