Eğitim

KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı? Başvurular ne zaman yapılacak?

Öğrencilerin girmiş olduğu YKS sınavının sonuçları 28 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. Her yıl belirli tarihlerde alınan yurt ve burs başvuruları ne zaman yapılacak? Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 21 Ekim tarihine kadar devam etmişti. Peki, 2020 KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı? KYK’dan açıklama geldi mi? Detaylar haberimizde mevcut.

2020 KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI TARİHİ

KYK konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler üniversite için tercih yapacak. Yurt başvurularının tercih sonrasında başlaması, tarihinin ise YKS sınav sonuçlarından sonra açıklanması bekleniyor. Öğrenciler 28 Temmuz tarihinde ÖSYM’nin resmi sayfasından sınav sonuçlarına erişim sayabilecek. 2019 yılında KYK yurt başvuruları 19 Ağustos tarihinde başlamış, 26 Ağustos tarihinde sona ermişti. Başvurular başladığı zaman öğrenciler, E-Devlet portalı üzerinden bilgilerini doğru bir şekilde girdikten sonra başvurularını gerçekleştirebilecek.

KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı? Başvurular ne zaman yapılacak?

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Açıklamanın YKS sınav sonuçlarından sonra yapılması tahmin ediliyor. Üniversiteler açılmadan önce öğrencilerin yurt başvurularının sonuçlanacağı öngörülüyor.