Eğitim

KYK Bursları Ne Zaman Yatırılacak? 2018 KYK Burs Ücretleri

KYK burslarının ödenmesi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz gün sona eren taahhütname onayı sonrası gözler KYK burs ödeme tarihlerine çevrildi. Peki binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren KYK bursları hangi tarihte ödenmeye başlanacak?

KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından Yurtkur tarafından adaylara sunulan taahhütname onayı tarihi dün sona erdi. KYK taahhütname onayı için adaylara sunulan tarihin sona ermesinin ardından binlerce üniversite öğrencisi KYK burslarının ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Peki KYK bursları ne zaman yatırılacak?

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan Ekim ayından itibaren ödeme yapılacak. 

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Taahhütname onaylamayan öğrenciler  (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

BURS VE KREDİ MİKTARI NE KADAR?

Burs/kredi Ocak 2018’den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı. Zamlı burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.