Eğitim

KYK'dan Öğrencilere Müjde! Yurtta Kalan Öğrencilerin Beslenme Yardımında Artış Yapıldı!

KYK yurtlarında barınma ihtiyaçlarını gideren öğrencilere müjdeli haber geldi.

KYK bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrencilere 330 Türk Lirası olarak uygulanan beslenme yardımının 365 Türk Lirasına yükseltildiği duyuruldu.

Kurum tarafından yapılan açıklamalara göre bu yıl yurt ücretlerine zam yapılmayacağı duyurulmuştu. KYK yurtlarında barınan öğrencilere verilen beslenme yardımında da artırıma gidildiği duyuruldu.

Diğer yandan geçen yıl sabah kahvaltısında 3,5, akşam yemeğinde 7,5 lira olmak üzere günlük 11 lira, aylık ise 330 lira olarak uygulanan beslenme yardımı bu yıl günlük 12,5 Türk Lirası olmakla beraber aylık 375 Türk Lirasına çıkarıldı.

Dünden bu zamana kadar uygulanmaya başlanan yeni beslenme yardımları sabah kahvaltısı için 4 Türk Lirası, akşam yemeği için ise 8,5 Türk Lirası olarak duyuruldu.

Kahvaltı yardımı ise yurt yemekhanelerinde hafta için 06:30- 13:00, hafta sonlarında ise 06:30- 14:00 akşam yemeği yardımı ise 16:00- 23:00 arasında geçerli olabilecek.

Yurtlarda yurt ücretleri güvence bedelleri alınmadan barındırılan şehit ve gazi çocuklarına, anne ve babaları vefat eden veya devlet koruması altında bulunan öğrencilerin beslenme ücretlerinin de 21 Türk Lirasından 22,5 Türk Lirasına çıkarıldığı açıklandı.

Beslenme yardımı KKTC’de yer alan yurtlarda da sabah kahvaltısı için 4,5, akşam yemeği için ise 9 lira olmak üzere günlük toplam 13,5 lira uygulanacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA