Eğitim

KYK Genel Müdürü: "Üniversiteler için 250 Bin Kapasiteli Yurtlar Açılacak"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sn. Sinan Aksu, KYK’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’deki 81 ilde 475 bin 702 yatak kapasitesine sahip olduğunu ve 400 bin öğrencinin KYK yurtlarında barındığını dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Akif Çağatay Kılıç’ın yurt kapasitesinin arttırılması için şahsi ve özel bir gayret sarf ettiğini dile getiren KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, 2018 yılı sonun itibariyle yatak kapasitesinin 700 bine çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti. Bu senenin sonunda yeni hizmete girecek yurtlardaki yatak kapasitesinin ise 100 bin civarı olduğu belirtti. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu 2017 senesinin sonunda Türkiye’de öğrenci yurdu ihtiyacının tamamen ortadan kalkmasa da büyük bir ölçüde azalacağını dile getirirken. İnşaatı devam eden 250 binlik ek kapasitenin hizmete açılması için gün sayıldığını belirtti.

Türkiye’de yedek sırası bekleyen çok az ilin kaldığını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, söz konusu yedek bekleyen illeri Ankara, İstanbul, Bursa, Isparta, Konya ve Kıbrıs’taki yurtlar olarak açıkladı.

Kamudan haberleri, gündem haberlerini, son dakika gelişmelerini kaçırmamak için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulaması ücretsiz ve kolay kullanıma sahiptir.

Kamupersoneli.net |Ankara