Eğitim

KYK Kredi ve Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? Muhtemel Açıklanma Tarihi

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği burs-öğrenim kredisi sonuçları araştırılıyor. 

Geçtiğimiz yıllardaki burs başvuruları 24 Ekim 2017 tarihinde sonra ermişti. Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi web adresi üzerinden sonuçlar 23 gün sonra 16 Kasım 2017 tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl bazında başvurular 21 Ekim’de sona erdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından alınan başvurular 16 kurum tarafından inceleniyor.

SONUÇLARIN MUHTEMEL AÇIKLANMA TARİHİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından incelemelerin ne zaman biteceği bilinmediğinden dolayı sonuçlar için net bir tarih verilemiyor. Bu bağlamda 12 Kasım – 16 Kasım 2018 tarihleri arasında kredi ve burs başvuru sonuçlarının açıklanması beklenmektedir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından burs ücretlerinin ne zaman ve nasıl verildiğine ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.”

KAMUPERSONELİ.NET