Eğitim

KYK Tarafından Düzenlenen 'KYK Siber Beyin Arıyor' Yarışmasının Finali Gerçekleşti

İnternet tabanlı düzenlenen ve KYK yurtlarında barınan gençlere siber dünyanın perde arkasını aralamak, bilinçli internet kullanımını teşvik etmek ve siber dünyaya meraklı gençleri desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmaya 13 bini aşkın öğrenci katıldı.

Yarı finalin 1 mart tarihinde düzenlendiği yarışmanın finaline ise en çok puanı alan 50 KYK’lı genç kaldı.

Uygulamalı 12 sorunun sorulduğu finalde birincilik için yarışan 50 genç dün Ankara’da ter döktü. Yarışma 8 saat sürdü.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, kurumun bugüne kadarki versiyonunun dışına çıktığını, barınma, burs ve kredinin yanı sıra öğrencilerin her anlamda başarılı bir birey olarak topluma kazandırılması konusunda ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti.

Gençlerin bu konudaki başarılarını ortaya çıkararak onları ödüllendirmek istediklerini dile getiren Aksu, “Devlet kurumları ve özel sektörde bu arkadaşlarımızın başarılarının takip edildiğine, mutlaka bir şekilde istihdam noktasında düşünüldüğüne de eminim.” diye konuştu.

Yarışmada birinciye 10, ikinciye 7, üçüncüye 5, dördüncüye 3, beşinciye ise 2 cumhuriyet altını hediye edilecek. İlk 5’e girenlere ayrıca dizüstü bilgisayar verilecek. Ayrıca ilk 10’a giren öğrencilere birer cumhuriyet altını ile dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Finalde yarışan tüm öğrenciler, bilişim seminerine kayıt hakkı da kazanacak.

Yarışmanın sonuçları ve ödül törenine ilişkin bilgiler, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Kamupersoneli.net