Eğitim

KYK Yedeği Biten İl ve İlçelere Yapılan Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre;

2018- 2019 Eğitim ve Öğretim yılı kapsamında yedeği biten il ve ilçeler listelerinin erişime açılmıştı. Söz konusu KYK yurtlarına başvuruların 12 Ekim 2018 tarihinde başladığı ve 21 Ekim 2018 tarihinde alındığı biliniyor.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILMIŞTI?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yapılacak olan başvurular elektronik olarak (e-devlet) üzerinden alınmıştı ve e- devlet şifresi olmayan adayların başvuru yapamayacakları duyurulmuştu.

Yedeği biten iller listesi ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından şu şekilde açıklanmıştı;

“Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Çankırı.

Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İzmir.

Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kıbrıs, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin.

Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak” olarak açıklandı.