Eğitim

KYK yurt burs başvuruları başladı mı? 2020 KYK yurt burs başvuruları! 2020 KYK yurt başvuru tarihi

ÖSYM, bugün öğrencilerin beklediği 2020 YKS tercih sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçlarını öğrenen ve bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, şimdi de yurt ve burs başvurularını araştırmaya başladı. KYK açıklama yaptı mı? Yurt ve burs başvuruları için tarih belli oldu mu?

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi Yurtlar Kurumu yurt ve başvurularına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 16 Ekim tarihinde yurt başvuruları ise 19 Ağustos tarihinde başlamıştı. Bu sene ise yurt başvurularının Eylül ayının ilk haftasında, burs başvurularının ise Ekim ayında başlaması öngörülüyor.

KYK yurt burs başvuruları başladı mı? 2020 KYK yurt burs başvuruları! 2020 KYK yurt başvuru tarihi

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Her yıl olduğu gibi bu yılda başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. KYK, resmi açıklama yaptıktan sonra başvurular e-Devlet üzerinden online olarak alınacak. Geçtiğimiz yıla kıyasla yurt başvurularının Eylül’de, burs başvurularının ise Ekim ayında yapılması bekleniyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle, üniversitelerde yüz yüze eğitimin olup olmayacağı henüz net değil. Bununla birlikte yurtların da ne zaman açılacağını belli değil. Konuyla ilgili net karar alındıktan sonra yurtlar ilgili açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

Üniversiteler için kayıt tarihleri şu şekilde ifade edildi:

Elektronik başvurular: 29 Ağustos ila 2 Eylül tarihleri arasında

Şahsen başvurular: 31 Ağustos ila 4 Eylül tarihleri arasında