Eğitim

KYK Yurt Kayıt Tarihleri Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt kayıt tarihlerine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yardımcısı Aksu binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak paylaşmış olduğu bilgilerde, yurtlara başvuru ve kayıt işlemlerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda öğrenci yerleştirme takvimine uyumlu şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

KYK YURT KAYITLARI 3 EYLÜL’DEN İTİBAREN YAPILACAK

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yapmış olduğu açıklamasında, öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade ederek bu kapsamda 670 bin kapasiteye ulaştıklarını ve 200 bin atak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerinin de devam ettiğini vurguladı. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu açıklamalarında ayrıca bu yıl için 400 bin yurt başvurusu beklediklerini ifade etti ve kayıt tarihlerine dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül’de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz.”

TÜRKİYE’DE YURT PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK?

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu açıklamalarında ayrıca KYK yurtlarının genel durumuna dair de açıklamalarda bulundu. KYK’nın kurum olarak öğrencileri hiçbir şekilde sokakta bırakmamak için, en iyi şartlarda barındırıp beslenmesine kadar yurtlarımızı bir yaşam alanı haline getirmek için dizayn edildiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Aksu yurtların standartlarının artırıldığını ifade etti. 

“Öğrencimizin burada sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ikinci bir okul olarak dizayn ettiğimiz yurtlarda canı hiçbir şekilde sıkılmadan, diğer ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir barınma imkânı sunuyoruz. Hizmet etmek bizim için bir mutluluk. Üniversitelerle ve devlet kurumlarıyla ortak çalışmalarımız devam edecek. Yurt konusunda, Türkiye’de yurda girmek için tek bir öğrenci kalmayıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek isterim. İnşaatı ve projesi devam eden yurtlarımız bittiğinde Türkiye’de yurt problemi ortadan kalkacak. Bu da kısa zamanda sonuçlanacak. 670 bin yatak kapasitesiyle dünyada sayılıyızdır. Çoğu yerde yoktur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ah bide keşke şu kyk yurtlarına güvenlik kameraları konulsa özel yaşam alanı deyip öğrencileri kandırıyor yurt personelleri lütfen yeter artık 1 yılda 700 liralık eşyam çalındı arkadaşımın laptop u kilitli bazanın altından çalındı demir kesme makası ile kilit kırıp eşyaları çalıyorlar yeteeeeerrr kyk yeter illa hukiki süreçlemi devam etmeli bu sorun buna bir çözüm bulun artık

  2. Kendi memleketinde okuyana neden yurt vermiyorlar? 1+1 evde 7 kişinin içinde doktora yapmaya çalışıyorum. Başka yer olmadı torpil yüzünden. Kendi memeleketlerinde okuyanlarinda yurt hakkı olsun.