Eğitim

KYK Yurtlarında Rehberler Görev Yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imzaladığı proje kapsamında geçtiğimiz Mart ayında bazı KYK yurtlarında pilot uygulama olarak başlatılan rehberlik projesi uygulamaya koyuluyor. 

‘KYK Yurtlarında Manevi Rehber Öğretmen’ projesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında 209 yurtta uygulamaya koyulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seçilen 209 din görevlisi, KYK yurtlarında rehberlik hizmeti verecek.

Proje, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin gelişmeleri ve manevi bilgilerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ortaya çıktı. KYK ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığında yürütülen proje, ülkemizin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bulunduğu durum da göz önüne alınarak, öğrencilerin din hakkında öğrenmek istediklerini doğru kaynaklardan almaları sağlanacak.

Pilot uygulamayla ülkemizde ilgi gören proje, bu eğitim öğretim döneminde bütün yurtlarda olacak ve KKTC’de de uygulanacak.

Diyanet tarafından seçilen rehberler, KYK yurtlarında haftada 4 gün 5 saat öğrencilerin dini konularda merak ettiği soruları yanıtlandıracak.

KYK yurtlarında dini rehberlik yapacak görevliler, 3 gün boyunca eğitim alacaklar.

Kamupersoneli.net