Eğitim

Lise Yerleştirmeleri İçin Bu Yıl da TEOG Geçerli Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelik ile değişti. Söz konusu yönetmelik Resmi Gazete’de “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığı ile paylaşıldı. 

Bundan önceki haberimizde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Yönetmeliğin detayları için TIKLAYIN.

Resmi Gazete’nin 14 Şubat 2018 tarihli sayısında yayımlanan yönetmelikte TEOG’dan sonra yerine gelen liselere geçişte uygulanacak olan yeni sistem hakkında detaylar belirtildi.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Konu ile ilgili olarak söz konusu yönetmelikte “Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “varsa Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirmeye esas puanla, yoksa” ibaresi “ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak,” olarak, “mesleki ve teknik Anadolu liseleri” ibaresi “mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu meslek programları,” olarak değiştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi. 

YENİ SİSTEM 2018 – 2019 YILLARI ARASINDA GEÇERLİ OLACAK

Bunun ardından yönetmeliğe geçici 15. madde eklendi. Eklenen maddede yönetmelikte yer alan lise yerleştirmelerinin 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yıllarını kapsadığı ifade edildi. Bu kapsamda bu yıl lise yerleştirmelerinde TEOG’un geçerli olup olmayacağı araştırılıyor. Yönetmeliğe göre yeni sistem 2018 – 2019 yıllarından itibaren uygulanmaya başlanacak.  İşte söz konusu geçici madde:

MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme, nakil ve geçişler

GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelikte yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını tamamlayıp ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsar.

(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin nakil ve geçişleri; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür.”