Eğitim

MEB 15 programlık paket hazırladı: Velileri eğitecek!

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası uzaktan eğitim başlatıldı. Eğitim döneminde çocukların en iyi şekilde adapte olabilmesi için MEB’in hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda veliler de unutulmadı. MEB corona virüsü salgını sırasında velileri desteklemek için program hazırladı. Programa göre veliler yaşam boyu öğrenme bilinci oluşturma, bu bilinci geliştirme, zamanı iyi kullanma ve yönetme, hastalıklarla mücadele ve korunma, sağlıklı olmayı teşvik edecek ve sürdürecek şekilde bilgiye erişme, aile içindeki iletişimin şeklini ve yönünü belirleme konularında desteklenecekler.

MEB 15 programlık paket hazırladı: Velileri eğitecek!

Halk eğitim merkezlerinde verilecek

Velilerin beklenti ve istekleri dikkate alınarak hazırlanan uygulama Halk eğitim merkezlerinde açılacak, Pandemi Döneminde Veli Eğitimi”ne yönelik kurslar aracılığı ile verilecek.

Ücretsiz olacak

Velileri desteklemek, karşılaşabilecekleri olası sorunlarla mücadele güçlerini artırabilmek için sağlık, iletişim, zaman yönetimi ve rehberlik konularında verilecek eğitimler ücretsiz olarak verilecek. Programla salgın döneminde çocukla iletişim, evde eğitici oyun etkinlikleri, özbakım becerileri, sağlıklı beslenme, öğretmenle iletişim, verimli ders çalışma teknikleri, zaman yönetimi, sosyal etkileşim, aile içi iletişim, eğitim okur yazarlığı, EBA okur yazarlığı ve din eğitimi kurs programları gibi konular yer alacak.

İlk dersi Milli Eğitim Bakanı Verecek

Salgın döneminde velilere verilecek olan dersler 8 saat olarak planlandı. Yarın başlayacak olan programda ilk ders Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından verilecek.