Eğitim

MEB 500 Bin Ücretsiz Tablet Başvurusu ! Kurumların Verdiği Ücretsiz Tablet ve Bilgisayar Başvurusu Nasıl Yapılır?

Corona virüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitim devam ediyor. Yüz yüze eğitim 12 Ekim’de başlasa da istemeyen veliler çocuklarını okula göndermeyebilecek. Ancak çocuklar uzaktan eğitime devam edecek. Bunun için ülkemizde uzaktan eğitim seferberliği devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamalarında 500 bin öğrenciye ücretsiz tabelet verileceğini açıkladı. Bunun ardından bugün ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ücretsiz tabelet dağıtımının detaylarını belirtti. Yapılan açıklamalarının ardından veliler ve öğrenciler tarafından Bakanlıklar, Belediyeler tarafından verilen ücretsiz tablet veya bilgisayar başvurusunun nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ihtiyacı olan 500 bin öğrenciye ilk etapta 500 bin ücretsiz tablet dağıtılacağı açıklandı. MEB tarafından öğrencilere dağıtılacak olan ücretsiz tablet dağıtımlarının önümüzdeki hafta başlatılacağı belirtildi. 

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI 

Ücretsiz tablet hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise şu açıklamayı yaptı:

“Uzaktan eğitim sürecimiz yine yüz yüze eğitimle eş zamanlı olarak devam edecek. Tüm yayınlarımız günde üç kez devam ediyor. Çünkü bazı çocuklarımız kaçırabiliyor. Bu nedenle günde üç kez tekrar ediyoruz. EBA’da gerek ders anlatımları gerekse diğer kütüphaneler, canlı sınıf uygulamaları devam edecek. Desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için 12 bin 111 EBA Destek Merkezi oluşturduk. İnternet ya da bilgisayar erişimi konusunda sorun yaşayan çocuklarımızın faydalanmalarını mümkün kılıyor. Bu sayı giderek artacak. Öğrencilerimiz öğretmenlerine sorabilirler, kendine en yakın merkezi öğrenebilirler. İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin tablet bilgisayar sağlayacak 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Bir dağıtım stratejisi var. Buna göre hareket edilecek ve öğrencilerimize tabletler peyderpey dağıtılacak.

Ailelerin eğitim düzeyi, kardeş sayısı, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve okul yöneticileri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. Bu yardımlar çocuklarımıza peyderpey ulaştırılacak.

Şu anda öğretmenlerimiz eğitimi güvenli ve sağlıklı şekilde sürdürüyorlar. EBA araçlarında, sınıflarda, her gün canlı ders yapan yüzlerce öğretmenimiz var. Meslek lisesi ve halk eğitim merkezilerinde öğretmenlerimiz üretim yapmak için seferber oldular.”

Ülke genelinde başlatılan uzaktan eğitim seferberliği kapsamında BAYKAR’ dan Esenler Belediyesine, Kayseri Büyükşehir Belediyesine, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı laptop, tablet ve bilgisayar yardımları gündeme geldi. 

“AMAÇ TÜRKİYE’Yİ ONLİNE EĞİTMEK DEĞİL”

Uzaktan eğitim sürecinde maddi durumu yetersiz olan ve dersleri takip etmekte zorlanan öğrenciler için yapılan yardımlar MEB’ e bağışlanıyor. Bu yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Konya Belediyesinin 10 bin tabletten bahsettiğini birçok kuruluş ve Kızılay’ın bu konuda bir çalışması olduğunu vurguladı. Ayrıca Bakan Selçuk amaçlarının Türkiye’yi online eğitmek olmadığını bunun geçici bir durum olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Türk milletinin genel bir kültürel kodu var. Herhangi bir afet, deprem sel olduğunda ya da bir ihtiyaç olduğunda hemen organize oluyorlar. Bu bizim çok güzel bir hasretimiz. Bu anlamda biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmakta vazifemiz. Bir yandan da ulaşamadığımız çeşitli nedenlerden dolayı durumlar oluyor. Biz bunu takdir ile izliyoruz. Ama asıl olan vazife MEB’in. Çok sayıda okul yapan, bağış yapan hayırseverimiz var. Bu bizim zaman geleneğin içerisinde sürdürdüğümüz bir şey. Şimdi de çeşitli belediyelerimiz, Konya Belediyesi 10 bin tabletten bahsetti. Bir çok kuruluş ve Kızılay’ın bir çalışması olacak.

Bizim derdimiz bütün Türkiye’yi online üzerinden eğitmek değil. Bu geçici bir durum. Biz bundan kısmen faydalanacağız ilerde ama bizim asıl işimiz yüz yüze eğitim. Bu çerçevede il ve ilçe müdürlüklerimize vatandaşımızın gönüllü katkısı olacaksa tabii ki başvurabilir. Gelecek hafta başlayacak olan Kızılay’ın çalışmasına da katkı sağlayabilirler. Bunların hepsi bizim kurumlarımız.”

ESENLER BELEDİYESİ 

Esenler Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyanın şartları şu şekilde belirtildi:

İlkokul,  ortaokul veya lise öğrencisi olmak.

Sosyla Yardım Yönetmeliği şartlarına uymak.
Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış Milli Eğitim Müdürlüğü’nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrencilerden olmak.

Dağıtım öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacak.

Esenler’ de ikametgah ediyor olmak.

Esenler’ de bir okulda okuyor olmak.

Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecek.

Tabletin fazla olması durumunda bir önceki yılın başarı durumu dikkate alınacak.

Bu şartlar altında Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi üzerinden veya 444 00 73 çağrı merkezi aranarak kayıt yaptırabilirsiniz.

KADIKÖY’DE BİLGİSAYAR DESTEĞİ 

Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği vermek için bir kampanya başlatıldı. “Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar” başlığı ile başlatılan kampanya kapsamında belediyeye bağışlanan sıfır veya ikinci el bilgisayarlar Belediye tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere ulaştırılıyor. Bu yardımdan yararlanmak için 444 55 22 numarasını arayarak veya Belediyeye direkt olarak başvurabilir, Halkla İlişkiler Saha Birimini arayarak başvuru yapabilirsiniz.

BAYKAR 

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefi ile yola çıktıklarını belirtti ve bu kampanya kapsamında hediye edilecek bilgisayar ve tabletler Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacağını vurguladı.

Uzaktan eğitimden mahrum kalan öğrencilere el uzatıp askıya tablet bırakmak isteyen bağışçılar aşağıdaki link üzerinden bilgilerini doldurarak, askıya tablet bırakabiliyor. Bu konu hakkında”Bırakmak istediğiniz tablet sayısını ve türünü buradan girerek destek olabilirsiniz. Başvuru formları, Belediye görevlileri tarafından incelenerek uygunluk durumuna göre değerlendirilerek sonrasında görevliler tarafından öğrenciler tespit edilerek kapılarına asılacaktır.” açıklaması yapıldı.

Askıya tablet için TIKLAYIN. 

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından uzaktan eğitim alacak ihtiyaç sahibi öğrenciler için 1 bin tablet desteği verileceği duyuruldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı ve bu açıklamaya göre il genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalışma yürütüldüğü görüldü. Konu ile ilgili Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar Belediye başkanları yaptığı görüşmeler sonrasında şu açıklama yapıldı:

Eğitimde fırsat eşitliğinin bütün çocuklara sağlanması gerektiği inancıyla, çocukların geleceğine katkı sunmak için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde belediyelerimiz 10 bin adet tablet desteğinde bulunacaktır. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde tabletler uzaktan eğitim alacak ihtiyaç sahibi yavrularımıza ulaşacaktır.

Başvuru için Belediyelere giderebilir veya web sitesinden bilgi alarak başvuru yapabilirsiniz.

MSB TABLET KAMPANYASI 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından da bu kampanyaya katılım sağlandı. MSB tarafından yapılan açıklamada “Öğrencilerimize destek için bizde varız!” denilerek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatı ile Bakanlığa bağlı MKEK kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 olmak üzere toplamda 3 bin adet tablet ile gençlere destek vereceğini kamuoyu ile paylaştı.

Bir Yorum

  1. Tabletlere ders hakkında hariç şeyler yüklenirken ne olur??? lütfen soylermisiniz