Eğitim

MEB Atamaları Okul Öncesi ve Yabancı Dil Üzerinden Yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştu. Bu karara göre öğretmen olmak isteyen adaylar büyük bir sevinç yaşarken atama yapılacağı branşlar açıklanınca bazı öğretmen adayları yine hüsrana uğradı. Zira en çok atamanın okul öncesi ve yabancı dil ağırlıklı olarak yapılacağı ifade edilmekte.

15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında ihraç edilen 33 bine yakın öğretmenin açığının norm fazlasıyla beraber öğretmenleri görevlendirmek isteyerek eksikliğin giderileceği ifade edilmekte. Ancak bazı okullarda eğitim- öğretimde sıkıntılara yol açacak şekilde öğretmen eksikliğini yaşanması sonrasında harekete geçerek gerekli adımları atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl yeni öğretmen atamasının yapılması için kolları sıvadı.

Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla beraber MEB arasında yapılan görüşmelerin en az 20 bin öğretmenin atanmasına karar verildiğini duyurmuştu. Ayrıca bu atamalar için 60 bin aday mülakata çağrılarak bilgi testine sokulacak. MEB, bu ay içinde öğretmen adaylarından başvurularını alacak. Atamaların en geç mart ayında yapılması ise beklenilen bir diğer gelişme olarak anılıyor.

OKUL ÖNCESİ YABANCI DİL

Zorunlu okul öncesi eğitimlerinde  ve yabancı dil hazırlık sınıfı projelerine bu yıl pilot olarak geçmeyi amaçlayan MEB, en çok alımı okul öncesi öğretmenliği ve yabancı dil alanlarında yapacağını duyurdu. Sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, ilköğretim matematik, özel eğitim bölümleri en çok atama yapılacak alanlar olarak öne çıkarken öğretmen olmak için can atıyor.

Diğer yandan sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanların en fazla 20 tercih hakkı olacak. Adayların bu başvurularında ise,tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de açıkca belirtilmekte. Ataması yapılan sözleşmek öğretmenlerle alakalı olarak il ve ilçe milli eğitim müdürleri arasında sözleşme imzaladı. Atamaların ise tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacağı ifade ediliyor.

Ayrıca sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve adaylık sürecinde başarılı olmaları istenilirken görev yaptıkları okullarda öğretmen kadrolarına atanacakları bekleniliyor. 

Hatta öğretmenler kesintisiz 2 yıl olarak görevde bulunarak atama isteme haklarında sahip olabiliyorlar.

Kamupersoneli.net | ANKARA