Eğitim

MEB Bakan Yardımcısı Erdem: MEB'de 1 Milyon 30 Bin Kişi Çalışıyor

 Erdem, Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde hayırsever iş adamları Mehmet ve Savaş Pervanlar’ın babası Ferit Pervanlar adına yaptırdığı İlköğretim Okulunun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Erdem, eğitime büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, “2002 yılından bugüne eğitim, AK Parti hükümetlerinin en öncelikli meselesidir. 2002 yılında 10 milyar olan eğitim bütçesi bugün 100 milyar liraya çıkmıştır. 14 yıl içerisinde 300 bin yeni derslik, 547 bin öğretmen ataması yapıldı. 2002 yılında Türkiye’de 550 bin öğretmen vardı. 14 yılda milli eğitim ailesi öğretmeni, müdürü ve idarecisiyle 1 milyon 30 bin rakamına ulaşmıştır. İnşallah önümüzdeki ay 20 bin öğretmenimiz mesleğe başlayacaktır. Son dönemlerde gençlerimizin okullarda iyi yetiştirilemediği gibi algılar oluşturulmuştu. Ama 15 Temmuz gibi yeni dünyanın işgal sistemi ile karşılaştığımızda 1915 ve 1920 ruhu yeniden canlanarak o gençlerimiz 16 yaşında şehitlerimiz var o tankların önündeydi. Bugün yetişen gençlerimiz milli ve manevi değerlerine sahip çıkmanın o şerefli gecede en güzel örneğini gösterdiler.” diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise hayırsever iş adamlarının belediyeye ait 4 dönümlük arazi üzerine yeni spor salonu da kazandıracaklarını söyledi.

Hayırsever iş adamı Mehmet Pervanlar ise babalarının ismini verdikleri okulda çocukların eğitim görecek olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Erdem ve Manisa Valisi Hakan Güvençer tarafından hayırsever kardeşlere teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Törende öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi de bir gösteri yaptı.

Kamupersoneli.net | AA