Eğitim

MEB'den Anadolu Teknik/Meslek Alana Geçiş Tercih e-Kılavuzu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek alana geçiş tercihlerine ilişkin e-kılavuzun yayımlandığı ifade edildi. Yayımlanan kılavuzda işlemlerin nasıl yapıldığı da belirtilmiştir. Peki alan değişikliği işlemleri nasıl yapılacak? İşte detaylar… 

ALAN GEÇİŞ İŞLEMLERİ

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının ATP/AMP 10 uncu sınıf meslek alanlarına geçiş işlemleri 9 uncu sınıfın sonunda Çalışma Takvimine ve aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
Bu kılavuzdaki esaslar 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için geçerli olacaktır. Veli ve okul müdürlüğü, 2017 ATP ve AMP Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-¬Kılavuzunun yayınlanması ile birlikte bu Kılavuzda belirtilen hükümleri kabul etmiş sayılacaktır.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile diğer ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıf öğrencileri, ATP ve AMP bünyesindeki meslek alanlarına ilgili mesleğin şartlarını taşımaları halinde başvurabilirler.
ATP ve AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tesbit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık/sağlık kurulu raporu istenir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10. sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirir.

9. sınıfta kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam eden BEP li öğrencilerin ATP ve AMP meslek alanlarına geçişlerinde tercih yaptırılmayacak olup merkezi yerleştirmeden sonra İl ve İlçe Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından ikamet adresleri dikkate alınarak özelliklerine uygun meslek alanına her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde yerleştirilecektir.