Eğitim

MEB'den Liselere Geçiş Sınavında (LGS) Önemli Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sınav sorularında önemli değişikliklerin yapılması planlanıyor. MEB tarafından yapılacak olan bu değişiklik ile ezberci sistemden uzaklaşılması öngörüldü.

SORU SİSTEMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK 

Konu ile ilgili olarak Sabah Gazetesinden Buğra Olaç’ın aktardıklarına göre Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okuduğunu anlama, mukayese etme becerilerini ölçen bir sisteme geçmeyi planlıyor. Buna göre matematik sorularında soruyu çözmek için bir formül gerekiyorsa formül sorunun içinde yer alacak.

Bu kapsamda sorularda öğrencinin formülü ezberleyip ezberlemediği değil, formülü kullanabilip kullanamadığına bakılacak. 

Türkçe sınavında ise kitap okuma alışkanlığını teşvik eder nitelikte sorular olacak. Tarih sorularında tarih ezberlemeye gerek kalmayan sorular sorulacak. Sorularda öğrencilere soruyu çözmesi için gerekli olan tarih sorunun içinde verilecek. Bunun yanı sıra yapılacak olan değişiklikler kapsamında deney ve gözleme dayalı etkinlikler artırılacak ve sorulara bu uygulama dahil edilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. iyi bir sisteme benziyor. önemli olan sistemin değişmesi değil uygulanması önemlidir