Eğitim

MEB'den Meslek Liselilere 52 Milyon Lira Teşvik !

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber, Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liselerine verdiği önem ve destek de bir hayli arttı. Yine meslek liselerinin önemi ve öğrencilerin başarıları için, Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerine teşvik vermeye başladı. MEB, meslek liselerine öğrenci teşvik amacıyla 52 milyon 819 bin 215 Lira gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinin cazipliğini arttırmak için uyguladığı teşvikten sonuçlar almaya başladı. 450 meslek lisesinde eğitim gören ortalama 17 bin öğrenci, MEB bütçesinden faydalanıyor. MEB, meslek liseleri öğrencilerine özel bütçe ayırdı. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı teşviklerle, meslek lisesine giden öğrenci sayısında artış yaşanmasını bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışması neticesinde, organize sanayi bölgelerinde kurulan meslek liselerine teşvik verilmesi kararlaştırılmıştı. Uygulama sayesinde sanayi bölgesi dışında olan meslek liselerine de teşvik ödemesi yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği teşvik miktarları bölümlere göre değişiyor. MEB’in teşvik verdiği bazı bölümler ve yeşvik miktarları şöyle:

*Makine Teknolojisi: 5 bin 900 TL
*Motorlu Araçlar Teknolojisi: 5 bin 900 TL
*Elektrik Elektronik Teknolojisi: 5 bin 900 TL
*Yenilenebilir Enerji Teknolojileri: 6 bin 250 TL

Kamupersoneli.net|ANKARA